VESTI INFO KANALA
REFORMSKE MERE TEŠKE ALI RACIONALNE PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:36

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će reformske mere, koje će predstaviti večeras, biti teške ali racionalne, da će najsiromašniji građani biti zaštićeni i poručio da je Srbija "hiljadama milja daleko od bankrota". Vučić je novinarima u Subotici rekao da Srbija ima plan kojim će završiti reforme, koje je dobrim delom izneo i u svom ekspozeu, ističući da će 2016. godine rast privrede biti dupliran u odnosu na projekcije međunarodnih finansijskih institucija od 1,35 odsto godišenje.Na insistiranje novinara da konretno kaže koliko će biti smanjene plate u javnom sektoru i penzije, Vučić nije hteo da iznosi konkretne detelje ali je poručio da će najugroženiji radnici i penzioneri biti zaštićeni.Vučić je naglasio da plate neće biti smanjene u privatnom već u javnom sektoru, gde je republički prosek, kako je naveo, 56.000 mesečno.On je naveo da je realna prosečna plata u Srbiji 50.000 dinara jer radnici određeni deo primaju na ruke.

 
PREDSEDNIK VLADE SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ OTVORIO DANAS FABRIKU GORDON PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:35

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Industrijskoj zoni “Mali Bajmok” fabriku "Gordon", koja posluje u okviru grupacije "Kalcedonia". Naime, Grad Subotica dao je besplatno 8 hektara zemljišta za novi pogon a Kalcedonija je uložila blizu 20 miliona evra. Prema planu koji je svojevremeno predočen i odbornicima Skupštine grada, posao će ovde dobiti hiljadu ljudi. Tada je saopšteno da će kada počne sa radom kompanija za pet godina ostvariti zaradu od 8,7 miliona evra koji će delom biti potrošeni u Subotici. Osim pozitivnih efekata na budžet grada korist će imati i ovdašnja mala i srednja preduzeća. Otvaranju fabrike prisustvovao je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i predstavnici lokalne samouprave. Vučić je još poručio Gradonačelniku da nastavi sa politikom privlačenja investicija kao i da se nastavi sa istim tempom posvećenosti radu. Italijanska grupa već ima fabriku u Somboru koja zapošljava 2.000 ljudi, a u najavi je otvaranje još dve fabrike u Rumi i Apatinu. Memorandum o razumevanju sa italijanskim investitorom "Kalcedonija", koji se bavi proizvodnjom dečijih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša robnih marki "Calzedonia", "Intimissimi", "Falconeri" i "Tezenis" potpisan je novembra 2011. godine.Kalcedonija je, zatim, osnovala ćerku kompaniju "Gordon" d.o.o. koja je novembra 2013.godine započela proizvodnju ženskih majica "Intimissimi", u novoizgrađenom proizvodnom objektu površine oko 12.000 kvadratnih metara, na lokaciji Industrijske zone "Mali Bajmok".

 
POČELA ISPLATA NOVČANE SOCIJALNE POMOĆI PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:34

Danas je počela isplata novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade i naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju za avgust, saopštilo je Ministarstvo za rad zapošljavanje i socijalna pitanja.

 
REAGOVANJE SUBOTIČKOG DS-A NA KRITERIJUME ZA IZBOR DIREKTORA JAVNIH PREDUZEĆA PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:31

Gradska vlast se toliko bahato ponaša da je na lokalnoj TV predsednik Komisije za izbor direktora grada Subotice Čaba Kern , koga je izabrala koalicija koja čini skupštinsku većinu, na pitanje novinara o kriterijumima za izbor direktora javnih preduzeća u Subotici, otvoreno odgovorio: "Ono što je napravljeno u decembru to će biti legalizovano, odnosno potvrđeno", dodajući da smatra da neće biti "velika navala" kandidata. Jasno je rečeno da će stranački postavljeni vršioci dužnosti direktora subotičkih JP i JKP, neki nezakonito i po tri puta, biti izabrani za direktore navodi se u saopštenju lokalnog DS-a. Raspisani konkursi za direktore javnih preduzeća su samo farsa kojima treba “legalizovati” već dogovorene kandidate iz stranaka koje čine lokalnu vlast. Konkursom koji je tek raspisan, potpuno se obesmišljava konkursna procedura i diskvalifikuju stručnjaci koji bi se na konkurs odazvali.Ovakva skandalozna izjava predsednika gradske Komisije za izbor direktora JP i JKP, neoboriv je dokaz da će direktorska mesta u subotičkim javnim preduzećima opet biti deljena po principu partijskog plena, a stručnjacima se poručuje da nije potrebno da konkurišu, jer se unapred zna ko je pobednik konkursa. Koliko je konkurs za izbor direktora JP i JKP u Subotici farsa, pokazuje i činjenica da se od kandidata za direktora JP "Radio Subotica" traži da napiše program razvoja preduzeća za naredne četiri godine. Poznato je da je Zakonom o javnom informisanju i medijima Republike Srbije predviđeno povlačenje države iz medija do 1. jula 2015. godine. Tako i Grad Subotica za najviše devet meseci neće biti vlasnik Radio Subotice, pa neće imati ingerencije da postavlja rukovodstvo. Ali ovu koaliciju na vlasti u Subotici nije briga šta piše u zakonima Srbije, koje su sami izglasali. Daj šta daš, samo da se prigrabi i otme što pre i što više! - ističe se u saopštenju.

 
VISOKE KONCENTRACIJE POLENA AMBROZIJE I KOPRIVE PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:29

Prema rezultatima aerobioloških ispitivanja, ove nedelje koncentracije polena ambrozije i koprive mogu izazvati veoma jake alergijske reakcije, dok su niske koncentracije ostalih alergenih biljaka i samo kod izuzetno osetljivih osoba mogu izazvati alergijske reakcije

 
ODRŽANA 42. SEDNICA GRADSKOG VEĆA PDF Štampa El. pošta
sreda, 17 septembar 2014 13:29

Danas je održana 42. sednica gradskog veća a na dnevnom redu našlo se 42 tačke. Razmatrani su nacrti i utvrđeni predlozi Rešenja o davanju saglasnosti na finansijske izveštaje za 2013. godinu i to za JP i JKP kao i odluka o pokriću dela gubitka JKP Čistoća i zelenilo za 2012. godinu odnosno JP Zavod za urbanizam za 2013. godinu i Stadion. Na sednici su razmatrani i nacrti i utvrđeni predlozi Rešenja o davanju saglasnosti na izmenu programa poslovanja DOO Regionalna deponija, JP Subotica-trans, Suboticagas, Palić -Ludaš, Čistoća i zelenilo kao i Subotičke pijace a na narednoj sednici grada imenovaće se i VD direktora JP Suboticatrans za kojeg je predložen Aleksandar Aleksić, diplomirani ekonomista odnosnoVD direktora Vodovod i kanalizacija za koga je predložen Tot Godo Valerija. Na sednici Skupštine grada data je saglasnost na odluku o cenama čiste vode, odvođenja i prečišćavanja što će cenu pomenutih usluga uvećati. Naime m3 čiste vode individualne potrošače će stajati 44,80 dinara, odvođenje otpadnih voda 25,40 odnosno prečišćavanje otpadnih voda 28,80 dinara po kubnom meru. Korisnike usluga u poslovnom prostoru potrošnja čiste vode po m3 stajaće 47 dinara , a odvođenje i prečišćavanje voda 30 - 36 din/po m3. Odluku o novim cenama usluga donelo je i JKP Cistoca i zelenilo cime bi se usvajanjem ove tacke na sednici Skupstine grada sakupljanje, odvozenje i deponovanje otpada iy individualnih objekata placalo 4,66 din po m2 odnosno iz stambenih 5,63 din dok bi sakupljanje , odvoženje i deponovanje otpada iz poslovnog prostora stajalo 12,70 din. Vožnja autobusom takođe će nas stajati skuplje pa će tako cena pojedinačne karte u gradskom saobraćaju stajati 90 dinara odnosno karta za noćne polaske na liniji Lifka - Vikend naselje 85 dinara. Karta kupljena u pretprodaji prema novom cenovniku stajaće 61,90 dinara.

 
GAĐANJE NA GRADSKOM STRELIŠTU PDF Štampa El. pošta
sreda, 17 septembar 2014 13:26

Policijska uprava u Subotici obaveštava građane da će se gađanje na gradskom strelištu “Radanovac” u Subotici izvoditi 23., 24. 25. i 26. septembra 2014. godine. Navedenih dana u vremenu od 8 do 14 časova na prostoru poligona zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, životinja, motornih vozila i stočnih zaprega.Strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima, tablicama sa natpisom “ne idi dalje-gađa se” i obezbeđen stražarima.

 
SPREČENO KRIJUMČARENJE NUMIZMATIČKE KOLEKCIJE PDF Štampa El. pošta
sreda, 17 septembar 2014 13:23

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje numizmatičke kolekcije od gotovo 1.500 predmeta, saopštava Uprava carina. Oko ponoći, u traku predviđenu za one koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, pristiglo je vozilo marke "Honda", nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Kruševca. Iako je vozač carinicima prijavio lični prtljag, sitnice za domaćinstvo i vozilo za koje je priložio tranzitni dokument, u saradnji sa službenikom granične policije izvršen je, kako je navedeno, detaljan pregled vozila i prtljaga. "Kontrolom prtljaga otkriveno je 1.357 komada raznog kovanog novca koje datira iz XVII, XVIII, XIX i XX veka", navodi se u saopštenju. Tokom ličnog pretresa, carinici su u vozačevoj torbici pronašli i 62 srebrnjaka, dva prstena sa kamenom od, za sada, neidentifikovanog belog metala i zlatan lančić sa priveskom i kamenom. Pomenuti putnik koji se predstavio kao konobar, tvrdio je da su pronađeni predmeti deo njegove lične kolekcije, te da nije znao da treba da ih prijavi. Vrednost otkrivene numizmatičke kolekcije, kako se navodi, biće poznata tek nakon veštačenja, a u međuvremenu protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, dok su vozilo i neprijavljeni predmeti privremeno zadržani.

 
OD 1. JANUARA 2015. PLAĆAĆE SE EKONOMSKA CENA GASA PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:35

Građani i privreda moraće od 1. januara 2015. godine da plaćaju ekonomsku cenu gasa, a dugovi onima koji ne plate više se neće tolerisati, rekao je Dušan Bajatović, direktor "Srbijagasa". Moraće da se naplati sve što se isporuči. Više neće biti ni izuzetaka, osim možda škola, bolnica i vrtića. Jedino u tim slučajevima možda bude ustupaka - poručio je Bajatović. Bajatović je objasnio da će, na taj način, "budžet dogodine prihodovati 60 miliona evra, što će biti deo mera fiskalne konsolidacije, koje će danas biti objavljene". "To nije pravo poskupljenje, već samo uskladjivanje cene s realnim troškovima, koji će se minimalno preneti na krajnjeg potrošača", kaže Bajatović. On je rekao i da nije reč o nekoj novoj taksi, već o uskladjivanju cena transporta i cena mrežarine, dodajući da je cena gasa dosad bila nerealna.

 
OVERA ZALOŽNE IZJAVE POSKUPELA 45 PUTA PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:33

Od 1. septembra, overa založne izjave koja se prilaže banci za stavljenje nekretnine pod hipoteku prilikom uzimanja stambenog kredita je poskupela 45 puta! Naime, dosadašnja cena ovog dokumenta koji se parafirao u sudu je bila 550 dinara na sve iznose stambenih zajmova, a sada, kada su taj posao preuzeli notari, košta enormno više i zavisi od visine stambene pozajmice.Tako za iznos kredita od 30.000 evra overa založne izjave za uspostavljanje hipoteke košta 25.200 dinara plus PDV. Ukoliko je nekretnina vredna 100.000 evra usluga notara je 50.400 dinara plus PDV. Za iznos od milion dinara, overu neophodnog dokumenta notari će naplaćivati 237.600 dinara! Što je veća vrednost kredita, to je založna izjava skuplja. Stambeni krediti u Srbiji se sve manje uzimaju. Tako, prema podacima Kreditnog biroa Udruženja banaka Srbije, u prvih osam meseci ove godine je odobreno ovih deviznih pozajmica u vrednosti od svega 13 milijardi dinara. Stambeni krediti u Srbiji se sve manje uzimaju. Tako, prema podacima Kreditnog biroa Udruženja banaka Srbije, u prvih osam meseci ove godine je odobreno ovih deviznih pozajmica u vrednosti od svega 13 milijardi dinara. Osim male platežne moći, razlog su i visoki troškovi koji prate odobravanje ovih kredita. Tako, za kupovinu nekretnine na kredit od 43.000 evra, potrebno je učešće od 13.000 evra. Kamata je 5,90 odsto, a rata 162 evra. Za ovaj zajam potrebno je, pored učešća, izdvojiti naknadu banci od 1,5 odsto ili 450 evra, platiti taksu za upis hipoteke od 20.000 dinara, overiti založnu izjavu, koja sada košta 25.200 dinara plus PDV. Premija osiguranja kod Nacionalne korporacije je 525 evra plus 30 evra, procena vrednosti nekretnine 100 evra, procena vrednosti nekretnine koja je predmet hipoteke 80 evra i plaća se svake tri godine.

 
SPREČENO KRIJUMČARENJE PREKO 20.000 KESICA KAFE PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:31

Zajedničkom akcijom carine i policije, juče je sprečeno je krijumčarenje preko 20.000 kesica dve vrste “Mokate“ instant kafe“2 u 1“ i “3 u 1“. Kafa je otkrivena tokom vanredne kontrole na magistralnom putu u Subotici, kada je oko podneva zaustavljeno vozilo „Citroen C5″. Vozilom je upravljao19-godišnji mladić, inače srpski državljanin iz Subotice, koji je izjavio da je robu kupio u Mađarskoj i da je sa ocem nameravao da je preveze tokom nekoliko dana. Na zadnjem sedištu i u gepeku ovog automobila nalazilo se čak 840 pakovanja „Mokate“ instant kafe, sa ukupno 20.160 kesica od po 18 grama. Kako se radi o velikoj količini akcizne robe stranog porekla, za koju vozač nije imao nikakvu prateću dokumentaciju, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, dok će vrednost otkrivene kafe biti naknadno komisijski utvrđena.

 
HUMANITARNA AKCIJA ROTARI KLUBA U OKVIRU BERBANSKIH DANA PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:28

U subotu, 20. septembra 2014. godine, Rotari klub Subotica 17. put organizuje humanitarnu akciju „Plodovi humanosti“ u okviru turističke manifestacije „Berbanski dani“ na Paliću. Članovi Rotari kluba Subotica, zajedno sa svojim gostima, pripremaju i prodaju hranu i piće, a sav prihod je namenjen u humanitarne svrhe. Akcija je prepoznata kao jedna od najvećih u Rotari pokretu u zemlji i okruženju, ali i među stanovništvom Subotice i okoline, te smo prethodnih godina u proseku prodavali oko 4500 jedinica hrane i isto toliko pića.Ove godine prikupljena sredstva će biti usmerena na dve strane: u skladu sa dogovorom svih Rotari klubova na teritoriji Srbije, u zajednički projekat klubova koji se odnosi na pomoć postradalima u majskim poplavama, i u skladu sa opredeljenjem članstva Rotari kluba Subotica, na podršku edukaciji i znanju mladih, tako što će biti finansirani određeni projekti iz oblasti obrazovanja i podeljene stipednije srednjoškolcima i studentima lošeg materijalnog stanja.Način na koji građani mogu da pomognu akciju jeste donacija za koju će za uzvrat dobiti bonove po ceni od 200 dinara za hranu i 100 dinara za piće, koji će moći da se preuzmu u subotu od 9,30 - 18 časova kod ženskog štranda na Paliću.

 
ADVOKATI U ŠTRAJKU PDF Štampa El. pošta
sreda, 17 septembar 2014 13:27

Advokati u Srbiji od danas stupaju u štrajk dok se ne ispune njihovi zahtevi za umanjenje paušalnog poreza i dok se ne izmeni više zakona kojima bi sprečila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike". Odluku da se štrajku kolega u Beogradu, priključe svi advokati u zemlji, donela je Skupština Advokatske komore Srbije u subotu 13. septembra. To znači da advokati neće dolaziti na suđenja, istrage, saslušanja, niti će obavljati druge pravne poslove, sem onih koji su vezani za rokove kao što je pisanje žalbi, ili vanrednih pravnih lekova. Kako je u subotu, saopštila Advokatska komora Srbije oni traže da osnovica za obračun poreza bude manja za deset odsto, u odnosu na onu koja je utvrđena 2013. godine. Odlukom Ministarstva finansija, kako su ranije isticali u Komori, advokatima je ove godine povećan paušalni porez od 100 do 300 odsto. Komora je zatražila i smenu ministra pravde Nikole Selakovića, zbog kako su naveli, neuspele reforme pravosuđa, predloženih neustavnih zakona, ali i činjenice da nije ispunio obećanje dato advokaturi - da neće biti diskriminisani u odnosu na javne beležnike.

 
OSAM SATI TUKLI ŽRTVU PDF Štampa El. pošta
sreda, 17 septembar 2014 13:25

Zlatka Medića (47) iz Bačke Topole juče su osam sati u iznajmljenom stanu u Ulici Eugena Kumičića 10 u Subotici tukla i mučila petorica muškaraca. Tortura, koja je počela oko ponoći i trajala do juče do osam sati, najverovatnije je posledica neraščišćenih dugova. Medić je komšijama rekao da ne zna ko su ljudi koji su ga mučili, da su petorica u stan ušla oko ponoći, tukli ga, vezali, davili gajtanom i tražili novac. Četvorica su napustila stan, a jedan od njih ostao je u kuhinji i kasnije otišao. - Oko osam časova ujutru čuo sam galamu i izašao sam u hodnik. Komšija je izleteo iz stana, na licu je imao velike otekline od udaraca. Majica mu je bila krvava. Iz stana je tada izleteo krupni čovek, vikao je Mediću da je prevarant. Odmah sam pozvao policiju - kaže Vesko Gostimirović, stanar ove višespratnice. Pretučeni čovek je kolima Hitne pomoći prevezen u subotičku bolnicu. Subotička policija utvrđuje okolnosti napada i na osnovu toga će Višem javnom tužilaštvu biti podnete krivične prijave. Medićeve komšije kažu da se nedavno doselio. U stanu broj 12 bio je podstanar. Čuli su da je razveden i da njegovi bivša supruga i dvoje dece žive u Bačkoj Topoli.

 
KAKO BITI PREDUZETAN U SUBOTICI PDF Štampa El. pošta
sreda, 17 septembar 2014 13:22

Otvoreni univerzitet Subotica, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – LER Grada Subotice i Kancelarija za mlade nastavljaju sa organizacijom serijala prezentacija na temu “Biti preduzetan u Subotici”, koje će se tokom septembra i oktobra 2014. godine održati u prostorijama Otvorenog univerziteta. Već sutra sa početkom u 17 časova u sali 213 na prvom spratu Otvorenog univerziteta prezentaciju poslovnog koncepta kompanije održaće Deneš Kemiveš , direktor prodaje u kompaniji Gebi kao i vlasnik i organski proizvođač Salaša Mamužić, Josip Mamužić.

 
ŠTRAJK SE NASTAVLJA PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:34

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević izjavio je danas da na sastanku s predstavnicima ministarstava pravde i finansija nije ništa dogovoreno, tako da se štrajk advokata u Srbiji nastavlja. Advokati zahtevaju smanjenje osnovica za paušalno oporezivanje, jer je otežan i onemogućen kontinuiran rad advokata zbog višestrukih reorganizacija sudova i zbog smanjenja obima posla zbog uvođenja novih profesija javnih beležnika, izvršitelja i posrednika u prometu nepokretnosti. Oni traže da se po hitnom postupku izmene odredbe Zakona o javnombeležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku i Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa. Povukli su sve svoje predstavnike u komisijama, radnim grupama i drugim radnim telima, a od advokata koji su izabrani u Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca traže ostavke. Takođe, traže i smenu ministra pravde Nikole Selakovića.

 
JAVNI POZIV ZA DODELU GODIŠNJEG PRIZNANJA U OBLASTI RAVNOPRAVNOSTI POLOVA ZA 2013. GODINU PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:32

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova objavio je javni poziv za predlaganje kandidatkinja i kandidata za dodelu godišnjeg Priznanja u oblasti ravnopravnosti polova za 2013. godinu. Predloge mogu dostaviti fizička i pravna lica sa teritorije Vojvodine, a za priznanja mogu biti predloženi pojedinci, udruženja građana, nevladine organizacije, preduzeća, organi i organizacije ako imaju prebivalište ili boravište, odnosno sedište u Vojvodini. Rok za dostavljanje predloga je 15. oktobar do 14 časova, a detalji javnog poziva objavljeni su na sajtu Vlade Vojvodine.

 
“U SUSRET PRIDE-U” PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:30

Inicijativa mladih za ljudska prava sutra na Otvorenom univerzitetu u Subotici, sa početkom u 18 časova organizuje tribinu pod nazivom „U susret Pride-u“. Pripreme za Paradu ponosa, koja je zakazana za 28. septembar u Beogradu, kao i Nedelju ponosa, koja će prethoditi Paradi, su u toku i time je medijski prostor postao mesto za debatu o Paradi kao metodu borbe i potrebi njenog organizovanja. Kao jedan od pokazatelja kakav je stav dela omladine prema LGBT populaciji, nedavno se dogodio napad na nemačkog državljanina u centru Beograda, inače učesnika LGBT konferencije. Parada je takođe i test za državu koja treba da zaštiti Ustavom zajemčena prava i omogući svim građanima jednaka prava i dostojanstvo. Nasuprot situaciji u Srbiji, proteklih dana u Osijeku je po prvi put organizovan Osijek Prajd na kome je učestvovalo preko trista ljudi. Osijek će ostati upamćen kao treći grad u Hrvatskoj u kome je organizovan Prajd, te kao prvi grad u kome je prva parada prošla bez incidenata. Zašto je važno da se Parada ponosa održi, šta Parada prestavlja za LGBT zajednicu, sa kojim problemima i pretnjama se suočavaju organizatori Parade i kakav je položaj ove zajednice u Subotici, su samo neka od pitanja na koja će učesnici tribine, u svojstvu organizatora parada i istaknutih boraca za ljudska prava, dati odgovore. Na tribini će učestvovati: Boban Stojanović (Organizacioni odbor Parade ponosa, Beograd), Marko Ilić (Inicijativa mladih za ljudska prava, Beograd), Jelena Dubovi (Subotica) i Joco Glavaš (Organizacioni odbor Osijek Pride-a).

 
IZLOŽBA «BILI SMO HEROJI» U LIKOVNOM SUSRETU PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 18 septembar 2014 14:28

Retrospektivna izložba Balinta Sombatija “Bili smo heroji” biće otvorena 19. septembra u Modernoj galeriji “Likovni susret” u Subotici sa početkom u 19:00 h, a predstaviće jedan segment rada tog višestranog umetnika - njegove političke radove, od prvih iz 1971. godine, pa do najnovijih, načinjenih specijalno za ovu izložbu. Performans Balinta Sombatija biće uzveden u 18:00 h u Galeriji "dr Vinko Perčić". Rad na ovoj izložbi započeo je pre nešto više od godinu dana i rezultat je prve velike saradnje dve vodeće gradske galerije, Moderne galerije “Likovni susret” i Galerije “dr Vinko Perčić”. Ovo je prva samostalna izložba Sombatija u Subotici od 1987. godine, kada je izveo performans “Foto-foto” u Galeriji “Likovni susret”. Od tada, njegov umetnički, društveni i politički angažman ne jenjava, a vremenom postaje etabliran i na široj, evropskoj umetničkoj sceni. Na izložbi, čiji je kustos Nebojša Milenković, a na kojoj su zastupljeni objekti, dokumentovani performansi, video instalacije, fotografije i digitalni printovi, biće prikazano preko 200 eksponata. Izložba je realizovana uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje Vojvodine, Nacionalne fondacije za kulturu Mađarske i Grada Subotice, uz pomoć Gradskog muzeja Subotica, Odseka za zajedničke poslove Gradske uprave Subotice, JKP “Pogrebno” u Subotici, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Radio-televizije Srbije.

 
PROSEČNA RASPOLOŽIVA SREDSTVA PO DOMAĆINSTVU - 55.280 DINARA PDF Štampa El. pošta
sreda, 17 septembar 2014 13:26

Prosečna mesečna raspoloživa sredstva po domaćinstvu u Srbiji, u drugom kvartalu, iznosila su 55.280 dinara, od čega su 95,7 odsto prihodi u novcu, a 4,3 odsto prihodi u naturi, objavio je danas Republički zavod za statistiku.Najveći udeo u raspoloživim sredstvima imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa 46,7 odsto, penzije 34,4, naturalna potrošnja 4,3 i prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova 3,8 odsto. Izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava iznosila su 50.827 dinara, od čega je najveći udeo izdataka za hranu i bezalkoholna pića 39,4 odsto i stanovanje, vodu, električnu energiju, gas i ostala goriva 15,7 odsto. Slede izdaci za transport 8,7 odsto, ostali lični predmeti i ostale usluge 5,6, odeću i obuću 4,9, komunikacije 4,9, alkoholna pića i duvan 4,5 i oprema za stan i tekuće održavanje - 4,5 odsto.

 
MAĐARSKO DRŽAVLJANSTVO POD STROGOM KONROLOM PDF Štampa El. pošta
sreda, 17 septembar 2014 13:24

Odobravanje dodele mađarskog državljanstva po pojednostavljenom postupku odvija se pod najstrožijom kontrolom državne uprave, a po potrebi i pod kontrolom policije i državne bezbednosti – proučio je zamenik mađarskog premijera, zadužen za nacionalnu politiku Žolt Šemjen u izjavi za agenciju MTI. Kako prenosi portal Vojvodina danas, reagujući na konferenciju za novinare opozicionih partija, Mađarske socijalističke partije (MSZP) i Demokratske koalicije (DK), zamenik mađarskog premijera je istakao su svi slučajevi zloupotrebe dodele dvojnog mađarskog državljanstva poznati javnosti, a oni koji imaju informacija o daljim zloupotrebama, dužni su da podnesu prijave. Opoziciona Mađarska socijalistička partija je pozvala premijera Viktora Orbana da svog zamenika, Žolta Šemjena odmah razreši dužnosti zbog zloupotreba u sticanju mađarskog državljanstva. Na konferenciji za novinare potpredsednica Demokratske koalicije Agneš Vadai istakla je da odbori za odbranu i nacionalnu bezbednost mađarskog parlamenta trebali bi da se bave sa pitanjem kontrole sticanja mađarskog dvojnog državljanstva. Ranije se u utorak na mađarskom portalu Index.hu pojavio članak u kojem se tvrdi da „ukrajinska mafija deli mađarsko državljanstvo na desetine hiljada“, nakon što se „na dvojno mađarsko državljanstvo nadgradila neverovatna mafija“ koja je uz falsifikovane papire omogućila Ukrajincima, Rusima i Srbima da dobiju mađarsko državljanstvo. Više ukrajinskih bandi i advokatskih kancelarija se bave sa ovim ogromnim biznisom – kaže se u članku „Indeksa“. Državni sekretarijat za nacionalnu politiku Mađarske izrazio je zaprepašćenje povodom pisanja „Indeksa“ i zamenik državnog sekretara za nacionalnu politiku Tamaš Vecel (Wetzel Tamás) najavio je putem agencije MTI da će državni sekretarijat inicirati pravne korake protiv ovog medija uz očekivanje da će „Indeks“ podneti dokaze za svoje tvrdnje. Tamaš Vecel je ponovio da se tokom procene pravnih osnova za odobravanje mađarskog državljanstva nadležni službenici više puta kontrolišu znanje mađarskog jezika i odbiju one koji ne ispunjavaju uslove.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Sve vesti

INFO NEKRETNINE

PRODAJA - KUCE in Subotica ( Ref : 452 )
Detail
Selling price : 49 000 €
Living space : 55 m²
Land space : 80 m²
Detail
PRODAJA - KUCE in Subotica ( Ref : 496 )
Detail
Selling price : 73 000 €
Living space : 130 m²
Land space : 200 m²
Detail
2312321321312overseas pharmacy no prescription requip hydrea legal in england buy terramycin online no prescription united states western drug eltroxin combivent fast usa duprost max dose order generic cipro purchase lasix 12.5 mg do nitroglycerin pills expire indian altace 5 mg buy provera from mexico online availability of cialis at tesco dispensary what is zyrtec for allergies buying levitra in mumbai india diovan capsules rogaine 2 limited india wal mart prescription prices viagra augmentin cost comparison buy hydrochlorothiazide without prescription misoprost mg uk buy atacand tablets india how long does a dose of phenergan last bystolic online shipping buy colospa without a subscription retin a side effects long term use actonel 100mg tablet is acai available on line in canada ordering dostinex on line order serpina on line mexico acyclovir side effects anxiety side effects not tapering off prednisone kamagra gold mg buy seroquel in croatia over the counter drugs similar to eurax zyvox 600 mg price vente de yagara au quebec sinemet cost comparison normal starting dose of wellbutrin buy nexium astrailia cialis professional australia pharmacy best online pharmacy viagra review abana online in us permethrinum prix en pharmacie en france florinef from australia norvasc generic mexico diovan hct generic equivalent what medication is comparable to singulair diclofenac pharmacy walgreens where can i buy esperal online without a prescription list of tesco stores selling pamelor buy famvir pills online best place to buy nizagara online aleve now co uk what is tretinoin 0.025 cream for what does alli mean in hawaiian order clomid online australia viagra plus generic mexico how much will betoptic cost buy digoxin online india no prescription ordering glucotrol india delivery order deltasone relaxant viagra mexico city mayor buy stromectol ivermectine artane industrial school dublin ireland current price benicar retin a ge to buy in england where to buy claritin d online yasmin online from usa digoxin online coupon code can i increase my dose of citalopram medrol dose pack over the counter buying levothyroid from canada no prescription to buy alli coreg birth control online canada frusemide cheap uk discount canadian pharmacy imuran citalopram chi lo usa quiero comprar amaryl lisinopril dose response requip over the counter india flagyl for dogs vomiting i want to pay some desyrel lanoxin generic name what is flovent hfa 110 mcg where can i buy cardizem online without a prescription where do i revia in australia is low dose aspirin safe for dogs altace cheap india pharmacy where to buy ciplox drugs online zithromax cost northwest pharmacy convention 2011 eurax on line in the canada rythmol sr uk sale what does himplasia zithromax from purchase flunil on line in the uk cheap cabaser seroquel medication overnight delivery do i need a prescription for metoclopramide femara for men sale in uk exelon careers security doxycycline new zealand can buy cabgolin online buy sildenafila online no prescription uk coming off lamictal epilepsy glucotrol xl online in canada what does avapro do top 10 online duphalac sites western drug anteovin arimidex drug oversea eltroxin for sale australia toradol online mexico mentat order canada albuterol over the counter alternative trental india no prescription can you cut a cialis tablet in half discount canadian pharmacy risperdal cytotec sale quezon city buy flagyl er cheap mail order viagra generic order astelin online no prescription with a visa lasix delivery order cozaar 50mg online order clomid uk pharmacy half price compazine herbal viagra for men india what is the difference between prozac and sarafem can you order arimidex how to order orlistatum online sale of zestoretic buying hydrodiuril using paypal flagyl er side effects uk buy tamoxifen tablets india what is betoptic depakine chrono italiano blopress cheap price what is ciplox tz used for tamoxifen canada drug store effexor xr overnight no rx hydrodiuril tablets novidat indications buy doksazosin lek tablets us discount ginseng mg no script tinidazolum mg prandin rxlist qsymia online uk amoxicillin chest infection how long order novo digoxin without prescription presentacion clorfenamina vademecum buy shuddha guggulu mg ephedraxin cheap australia pharmacy buy c ratioph tablets usa viagra no prescription online keftab best price buy thyroxine online from india janssen cilag products malaysia maxaman online usa generic lantus us pramipexole side effects gambling femcare to buy in australia mexico pharmacies online that sell cabgolin buy lopressor online in usa antara from china bactrim ds for acne side effects what does viagra super active oder mg tablets of celadrin how to buy xbox live with microsoft points online comprar toradol online aciclovir over the counter india floxin price india order oxybutyninum without rx buy celapram without a subscription purchase generic zoloft nexium dosage instructions suppliers of ashwagandha in us order atacand online no prescription with a amex safe to buy generic finpecia from uk provera by mail 24 hours discount cialis from canada exelon prescription cheapest nordette paypal lov cost abilify methotrexate spain over counter doxazosin non perscription countries mail order viagra from canada viramune lawsuit canada can you order trental procardia tablets 40mg mirapex no prescription safe to buy generic ovral l from uk order protonix from canada without prescription order beconase aq on line india best place buy diabecon pct buy levitra professional pills in the uk diclofenac sodium canada alli available over counter side effects of medrol steroid pack can you buy stromectol online olmesartan amlodipine hplc where to buy levothyroid ointment side effects of keflex antibiotics viagra for sale ireland buy silagra hong kong can you die from overdosing on trazodone suicidal buying ginette 35 from canada no prescription ranitidine from canadian pharmacy buy zithromax with buy phenergan pills in the us urispas 200 mg tablets current price protonix generic propecia overnite shipping what is zantac mg used to treat cleocin in the uk now generic ranitidine india reminyl legal us long term side effects of purim best site for clomid where do i predalone in india diltiazem purchase silagra with no perscription aciclovir tablets for sale generic brafix uk safe place order anafranil can you take urispas daily what is brafix mg used to treat best pharmacy to order viagra super active get meclizine las vegas cardura reviews 2010 sildenafil citrate express canada uk pharmacies online that sell flunil what is levaquin medication is used for cialis order by phone order nymphomax online with visa aciphex to buy in australia prednisone 20mg dose side effects lipothin for purchase buy carafate singapore acai berry pills life brand how often to take bystolic lasuna roche precio argentina over the counter medicine that acts as trial erection packs 1 to buy prednisolone trusted online buy haldol pills online generic finasteride versus propecia glucofage over the counter india lioresal mail order buy generic accutane no prescription topical erythromycin acne treatment uk buy exelon without prescription cost comparison paxil cr perscription himplasia 40 mg dose abilify tablet sale online promethazine with no prescription paxil drug in canada pharmacy usa buy lotensin without prescription get tizanidina las vegas order combivent on line usa what is yagara drugs buy zoloft with there generic orlistat diovan sales 2012 novartis bupron sr 100mg cheep post cycle therapy lexapro order torsemide 120 mg fastest v gel uk delivery buy motrin visa licensed pharmacy nitroglycerin montelukast singulair generic unisom uk paypal is it illegal to buy propecia online buy mometasone furoate ointment usp 0.1 can you buy diakof isoptin generic wikipedia drugs prednisolona buy online us sale delivery order probalan ordering cymbalta here in canada what is emsam pills used for where to buy ciprofloxacina online usa what is salbumol india clozaril price buy epivir hbv online cialis generico online svizzera lopressor phone orders buy allegra with a mastercard buy baridium online from mexico diovan vs diovan hct generic artane usa asthma guidelines paediatric usa buy probalan without prescription walmart viagra best cialis super active prices pill shop generic pharmacy has best price alesse prednisone dosage chart for canines prograf order on web levitra plus for sale uk luvox reviews purchase generic nizagara does male viagra work on women purchase olanzapine on line in australia buy alli 120 pills pharmacy buy phenamax perth australia mail order generic raciper retin a 0,025 shortage anafranil 25 mg clomipramine clomid overnight shipping i want to pay some klipal codeine buy tizanidinum online australia no prescription what does astelin treat drug levothyroid not generic cheapest glucotrol paypal buy ponstel pills in the us can we trust himcolin online allopurinol mg usa why has olanzapine been discontinued metoclopramide for migraine a dose finding study can you really buy cialis online canadian vancouver viagra can order lotensin online best place to buy sertralina in canada disulphiram over the counter india buy brand amoxil next day online cardizem purchase where can i buy simvastatina synthroid usa no prescription quiero comprar wellbutrin cheap xeloda sale uk rabeprazole side effects long term buy alfa flucon greece xenical australia pbs mail order generic cholestoplex nordette prescription only university costa rica pharmacy school order keppra online with visa where do i lexapro in uk cheapest way to get lipitor mirapex medicine children recommended dosage of topamax for bipolar dapoxetine fast canada antabuse online in usa hytrin canadian online pharmacy technician society ireland altace coupon code ampicillin online from india comprar doxycycline online generic seroflo where can i buy periactin tablets mexican pharmacy no prescription mevacor buy accutane online 20mg 10pills $29.95 clonidine online bestellen where to buy diflucan pharmacy innopran xl generic canada buy viagra super active with visa malegra dxt over counter no prescription simvastatina cafergot maximum dosage percocet prix en pharmacie en france can you get diflucan otc bactroban uses medication beta val online india sinequan direct pharmacy use of rosuvastatin tablets what is clavamox for antara india companies only comprar revatio original estradiol valerate mexico pharmacy best place buy sinemet pct vermox online meds buy generic actoplus online celebrex tablets use best price for real raloxifeno viagra on line order where purchase elocom voltaren pills and alcohol safe place order vasotec where to buy diprosone with amex buy prevacid online chances of twins with clomid and metformin ordering depo provera in the us can you order endep non persciption furosemide allopurinol tablets in india furosemide iv push dose where do i trazodone in usa over the counter medicine neurontin pyridium prescription assistance ordering clincin mexico cost of prednisolone in india viagra india dapoxetine tablets from buy order eltroxin from usa without prescription india trandate price cialis online pharmacy scams what types of cipralex are there mail order diltiazem buy zofran without a subscription para que se usa crestor what is doxycycline monohydrate used to treat buy brand cialiat walmart levothyroid pharmacy mail order buy acai online no prescription us vasotec phone orders buy trial erection packs 2 online from mexico citalopram venta en mexico better than purinethol buy mobic perth australia i want to pay some retin a 0,05 zantac canada prescription trandate medication side effects como comprar cytotec no brasil where purchase nitrofurantoin buy actoplus met online usa chloromycetin from usa order view topic offer ethionamide online rosuvastatin available generic buy lamisil online amazon effexor xr australia price sale buy advair diskus online buy ampicillin cheap pharmacy canadian ordering apo furosemida usa fluoxetine buy usa prescription medicine back pain cardizem cd generic available doxi 1 online in canada acivir pills no prescription fedex ups buy omnicef quick losartan dose heart failure nexium uk next day delivery serpina hotel turkey reviews what dosage forms are commercially available for nitroglycerin albenda where to get low price rumalaya liniment uk calcium carbonate powder for dogs accutane 50mg tablets duetact no prescription compare prices trental mexico no prescription buyers of glucofage canada buy acai uk buy amantadine online from uk pravachol prices at costco flagyl tablets price buy canada no prescription for stromectol buy elocon for daily use methylprednisolone cost comparison anafranil capsules order buspar online canada phone in order for albenda order topamax online uk online pharmacy in canada cialis benadryl anti itch spray reviews trial erection packs 2 where to buy in canada buy cystone capsules natural alternative to doxycycline tadapox pill shortage 10 years of tamoxifen better than 5 riomont pills a good web page to buy aleve with no script suhagra medication order diflucan fast canada alli drugs reviews on stieva a what is retin a ge tablets motrin mg canada medicine carafate 1gm buy coversyl online uk pilex next day shipping ordering leukeran uk acheter pas cher asacol strattera without a prescription from mexico mircette suppositories buy can order propranolol canada genuine colospa 100mg what is arzomicin pills used for where can i buy albenda mexico pharmacies online that sell mentat can you buy pyridium over the counter in germany what does requip treat what are the side effects of neurontin topamax online store adalat roche precio argentina levitra dosagem recomendada quiero comprar isoptin buy venlor without rx zetia phone orders best site for aloprim buy lamisil cream ringworm flomax online from usa buy amitriptyline online no prescription us seroquel non perscription countries best site get fertomid ditropan tablets information purchase tofranil in us can coreg tablets be split online zovirax with no prescription why does levothyroxine need to be taken on an empty stomach buy antara mg online for ordering brand viagra mexico domperidone buy online levoxyl vs synthroid weight loss ordering zovirax online generic rogaine 2 safe albenda pills buy brand cialis cheap india pharmacy cialis sale ireland online drug dyazide for purchase without a prescription long time side effects procardia pfizer viagra sildenafil citrate order silagra from mexico without prescription aldactone weight loss pcos thyroxine delivery london tamoxifen drugs interactions cefixime alternative medicine ordering estrofem viagra auf rechnung online pharmacy technician jobs northern canada buy cialis professional online with out prescription phenamax non perscription countries como comprar viagra online finax 1mg tablets side effects cephalexin cheap australia pharmacy trental prices buy cialis sublingual mg online for buy perfume online international discount curacne of canada canada drugs trileptal with prescription cefixime without prescription baclofen 10 mg half life cephalexin.com lov cost brand viagra viagra stores in uae danazol en costa rica rayh health care products tamsulozin pills online in the australia can you take elimite daily what does propranolol treat allopurinol dosage renal failure 365 pharmacy kamagra eurax no prescription canada what are the long term side effects of metformin discount wellbutrin otc isotretinoin generic accutane pletal generic equivalent effexor xr drugs brand name lamisil medicine for ringworm what is leukeran prescribed for i pill zestoretic website drug information diuretic buy motrin online at canada pharmacy american topamax abilify side effects go away xenical mais barato sp how to buy asacol buy ralista usa order pilex from usa without prescription fincar uk companies only buy etabus online without prescription diclofenac sodium in veterinary medicine belviq vs qsymia long time side effects fincar vardenafilum buy online australia metrogel discount voucher discount rx card adderall vardenafilum pricing what countries can you buy viagra over the counter uk dilantin visa proscar prescription canada orlistat reviews diet medrol 4 mg side effects voveran sr prescription coupon buy cialis uk cheap how good is digoxin uk buy glucofage without prescription compare prices tenormin how to use red ginseng powder genuine calan erythromycin pregnancy dosage olistat online coupon code buy topamax online aricept india suppliers does clomid cause weight gain in men phone in order for epivir hbv order viagra now cheap genuine caverta online riperdal cheap uk buy rosuvastatin in uk colchicina order by phone what does arimidex buy doxi 1 tablets uk buy metrogel bulk elocon cream tube sizes is there viagra for women pfizer viagra price in delhi what do xenical tablets do generic pills for tizanidinum cheapest pharmacy for wellbutrin indocin generic canada diflucan coupons donde comprar femara order blopress overnight discount tadapox from usa prednisone without subscription prednisone drug store online mentax pills lamictal dosage depression canada and minipress chloramphenicol usa cvs prices antabuse implant in the uk order synthroid tamoxifen sale uk what are the side effects of procardia xl viagra or cialis for women buy chloromycetin pills in the mexico where do i astelin in usa is it illegal to order generic olistat buy ranitidine bismuth citrate order weight gain relafen what is the average dosage for cymbalta dapoxetine tadalafil staxyn vs levitra serevent online forum ambien walrus tumblr how much will permethrinum cost generic ortho cyclen no prescription pantoprazole 20 mg otc to buy albenda in uk dispersible aspirin without water bactroban legal in england ciplox buy online us oracea without prescription what does 50mg of zoloft look like buy asacol online india no prescription redustat 60 mg funciona capoten in italia where to buy lamictal online mexico beconase aq online canadian mirtazapine reviews ratings chi ha usato cleocin zantac over the counter for infants where can i buy alli in usa cheap sony rx100 viagra and high blood pressure treatment tofranil pm singulair overnight delivery risperdal consta sales how long does yasmin take to start working yasmin on my own official video out now lyrics cane you order diflucan online dilantin shortage pfizer motrin uk sale where to buy eldepryl online without rx prilosec 10mg capsules motilium with prescription viagra women dose best price for grifulvin v kamagra now co uk product index prescription deltasone online order generic female viagra uk order duphalac from india without prescription alli coupons 2013 over the counter version of lasix seroquel with no rx trental comprar order retino a cream 0,05 pills buy protonix pills online acticin online mexico amitriptyline 100 mg dose sale alavert comprar atrovent online long term side effects of coumadin does ceftin work for strep throat duphalac mg tablet quiero comprar viagra sin receta chile flovent buy online australia buy painkillers no prescription online arimidex for gyno lump buy keftab 100 pyridium dosage for dogs buy lopid hong kong buy rumalaya liniment mexican pharmacies alli usa pharmacy metocarbamol non perscription countries buy dostinex cabergoline best pharmacy to order vasotec ventolin overnight delivery buy levoxyl online amazon buy priligy pills in the us tigra natural herbal viagra donde comprar acai berry usa buy apo furosemida xr without prescription cefixime api manufacturer in india klipal codeine with no subscription naltrexone information leaflet order bactroban from mexico without prescription trileptal comprar where can i buy roaccutan online without a prescription order robaxin overnight erythromycin drugs is microzide legal in uk purchase aristocort in mexico skelaxin over the counter australia costco pharmacy rosuvastatin price eltroxin no prescription overnight delivery buy diclofenac cheapest order lopressor online zithromax for purchase without a prescription should i take propecia 1mg or 5mg cheapest female viagra tablets uk toradol generic for otomax not generic american ceftin chinese cialis tadalafil buy aristocort online india no prescription keflex to buy half price premarin cheapest digoxin paypal canada order aciclovir missed my last dose of clomid ordering singulair usa zyloprim overnight shipping cheap order actoplus pills celapram delivery buy benzac in ireland buying emsam getting zofran in australia research grade gabapentine vardenafilum dose order lopid canada cost of reglan without insurance can you only get flonase on prescription most reliable place to buy avodart online long term side effects of clonidine no persciption drugs amoxil buy apo clopidogrel mexican pharmacies does alli work discount pills brand cialis brand positioning ceftin cheap india pharmacy dr. surinder singh and drugs controller general of india antabuse sold over counter buy chloromycetin online no prescription uk cymbalta no rx rumalaya liniment perth australia effexor xr mg uk azulfidine 500 mg efectos secundarios where can i buy provera online without a prescription colospa no prescription kroger pharmacy anderson twp buy antivert online with no prescription amantadine without a prescription from mexico advil vs motrin ib mail order generic endep levitra bayer wiki buy bystolic next day online caffeine ergotamine overnight delivery erythromycin alcohol side effect robaxin pills online in the india best otc inhaler asthma allegra d buy online india cephalexin discount code buy aygestin with paypal where midamor diclofenac canada no prescription where to buy amoxicilina with amex moduretic cheap uk buy fluticanose online safely claravis billig kaufen common side effects of lotensin generic cytoxan uk paypal buy requip online without prescription ordering key pred canada online no prescription uk for venlafaxina safe to buy generic estrofem from uk what do all the oxycodone pills look like average cost of zetia como tomar disgrasil para adelgazar tretinoin 0,025 from india renagel no prescription reviews can you buy over the counter in australia cheapest ventolin voveran sr buy canada does alli work discount coupon genuine finpecia best price tadalis sx online legally where is alli diet pills pill rx health order indocin products levaquin wanted online review what does claritin look like legalization viagra japan 1999 canadian drug company prandin how long does it take for diflucan to work on yeast infection what drug category is risperdal generic antabuse in usa lyme disease amoxicillin vs. doxycycline buy promethazine bulk generic sildenafila usa what is retino a cream 0 05 pills used for janumet coupon code us online pharmacy no prescription betnovate diabecon thailand a good web page to buy prednisona with no script tricor coupons discounts acheter requip pas cher is there a drug comparative to toradol bentyl without prescrip rizatriptan migraine side effects cozaar uk boots buy combivent discount usa buy amlodipinbesilat without prescription mobic without insurance pictures of lisinopril 10 mg buy dapoxetine canada i want to pay some flomax buy glucophage without prescriptions online pharmacy uk dostinex salbutamol no prescription fedex ups buying viagra online forum zocor mexico pharmacy buy albenza pills online safe antivert no precription renagel from europe can you buy arava diclofenac tablets uk order renagel on line mexico buy arimidex tablets australia pay by check online food baclofen without script ampicillin with no perscription viagra tablets for men in india tetracycline medication side effects fda pharm support group zestril generic lisinopril omnicef australia pharmacy buy ceftin with paypal keppra medication online zyvox canada companies only quiero comprar trazodone clomiphene for men dosage is synthroid available on line in canada flonase buy australia buy adalat cc online drugs omnicef trusted online drug stores in canada no prescription capoten sale cymbalta class action lawsuit canada reglan online purchase buy viagra sublingual pills in the canada buy ceftin online uk no prescription buy altace online india eu pharmacy online reviews on naprosyn rogaine facial hair before after reviews on tofranil ordering sustiva indinavir ordering no prescription where to buy strattera online mexico purchase tizanidina online buy viagra plus online without prescription purchase prograf mg nitrofurantoin mexico no prescription retin a ge for sale what does phenergan feel like codeine glimepiride amaryl generic order strattera pill gerneric augmentin overnight amitriptyline dose for migraine benfotiamine next day delivery coversyl lawsuit canada where to buy duetact mg cordarone mg buy furosemide lowest price xerograx para adelgazar amlodipin canada sale tadalis sx pills online in the canada where to bystolic cialis jelly canada cialis soft uk next day delivery betnovate rx can you take aspirin with birth control pills cheap genuine fluoxetine online 100 25 for sale purchase hyzaar pastillas cialis para que son elocon pills online in the canada buy brand levitra tablets india over the counter drugs similar to cabaser bactrim long term usage is allegra 182 over the counter buy capoten astrailia propecia new zealand price vpxl pill store estrace birth control online mexico where can i purchase orlistato acquisto moduretic sicuro online what is the generic brand for bactrim what types of valtrex are there buy benzac no prescription buy retin a 0,025 tablets us diet pills that get you high discount female viagra from canada buy salbumol boots indian pharmacy alli phone in order for parlodel sex pill for men in india cheap strattera usa buying liposafe sertralina express canada where do i serophene in uk sale prozac cialis v viagra review terramycin price alternative medicine to cordarone flovent shop net uk version of unisom purchase oratane in mexico best online pharmacy generic shallaki buy seasonique online mexico no prescription voveran sr cheap canada pharmacy how to purchase serophene online actos pharmacy pioglitazone hydrochloride amlodipinbesilat buy canada himcolin canada prescription luvox cr buy silagra pills in the us cilest uk buy chocolate covered acai blueberries costco buyers of ovral l canada accutane for cystic acne reviews buy fluconazol online from australia breast cancer drugs femara discount coupon ventolin inhaler prometrium during pregnancy risks online generic actoplus met is generic combivent available in usa cheap apo furosemida free delivery coupons for lexapro prescription tofranil online usa etodolac order in the us buy riperdal online amazon ordering cialis sublingual cheap pharmacy top 10 online singulair sites buy albendazole us prescription comprar disulfiramum original en madrid aciclovir medication on line buy allegra shoes online get amoxil legal xalatan eye drops storage clincin india no prescription tegretol fast india buy canada no prescription for rosuvastatin order erythromycin mg whitening arimidex purchase bentyl uk online what is the cost of viagra per pill levoxyl birth control online uk how long should propecia take to work purchase snovitra super power on line in mexico meloxicam enolat usa emoquette over the counter rosel amantadina paracetamol aygestin buy india hyzaar online ordering prednisona order online best place to buy zantac online best generic seroquel review generic l thyroxine india exelon energy jobs can order lexapro canada is viagra cialis or levitra best for you how to purchase revia online can i buy venlafaxina in canada innopran xl wanted online review alavert online with out prescription buy procardia in uk levothyroxin for purchase without a prescription atarax shopping proventil hfa metered doses zyban generic equivalent lamisil spray vs cream ciprofloxacin dosage is inhouse pharmacy.biz legit aygestin drug canadian pharmacy i want to pay some exelon where to buy alti doxycycline with mastercard can you only get roaccutane on prescription is awc canadian pharmacy legitimate discount zantac from usa buy cheap nolvadex buy genuine neurontin uk arimidex pct forum exelon buy online india cefixime online from usa zithromax suspension how supplied best place to buy cozaar online nexium prescription only medication atenolol tenormin side effects confido women buy cabaser cheap uk nootropil results forum buy suprax without norco sight 2 se 12 voltaren 100 mg suppositories bijsluiter prilosec dose for infants how long does it take levaquin to work for bronchitis aleve maximum dosage per day generic brand for hydrochlorothiazide erythromycin from usa ponstel price india all types albendazole pills buy prednisone tablets us buy retino a cream 0 025 5 celexa to buy in the uk without a prescription atacand usa pharmacy very cheap cialis soft safe place order alti doxycycline retino a cream 0 025 by mail 24 hours rumalaya liniment rx where can i buy female viagra tablets ordering ceftin uk buying nexium using paypal order cilest on line canada diflucan tablets us online curacne generico italiano purchasing diclofenac online motilium online pay paypal renova energia salvador buy midamor online no prescription buy tamaxofin citrate no prescription trial erection packs 1 pills why does celebrex cause weight gain buy diclofenac sodium 50mg uk pharmacy zoloft dosages adults nova school of pharmacy requirements ginseng pills side effects advair diskus price walgreens zoloft prescription drug what is tadalafil used for buy brand relafen cialis sublingual sale 5mg tadalafil hyaluronic acid australia price buy thyrox online australia no prescription order nizoral cream how much will viagra soft cost mircette over counter uk buy accuran online overnight delivery i pill rumalaya website viagra sublingual online in canada buy forzest for daily use what happens when you mix viagra and cialis hydrochlorothiazide australia price increase emsam clomid drug class order levitra plus without prescription proscar order by phone where to buy finpecia without a prescription list of tesco stores selling estrace cialis jelly on line in the india buy acticin online uk no prescription half price aristocort trileptal on line in the canada is mail order amlodipinbesilat safe levothyroxin buy canada brand name grifulvin v online cheap canadian zestril no prescription moduretic tablets pregnancy is viagra professional available over the counter tretinoin 0,025 buy online india medicine called remeron rx processing inc canada online no prescription uk for omnicef where to buy finasteride proscar propecia antara fast usa wellbutrin vs generic price acticin pharmacy mail order levitra commercial actress zitromax buy usa buy nizoral without a prescription from canadian pharmacy is generic ponstel available in usa geriforte online forum augmentin coupon code no perscription pharmacy moduretic rxlist acid reflux medicine protonix over the counter glucotrol cheap lasix for dogs generic prednisolone no prescription diclofenac gel uk buy apo doxy doxycycline hyclate and alcohol health canada prescription drugs apo clopidogrel canadian online overnight pharmacy buy aleve d purchasing klipal codeine online metoclopramide without a prescription from australia buy key pred cheap what is doxycycline hyclate used for chlamydia canada buy meclizine without prescription retino a cream 0 025 spain glycomet looking for aristocort cheap canada pharmacy diovan 60 mg sale best prices next day purchase precose yasmin cheap india pharmacy premarin tablets generic female cialis tablets 40mg levlen online purchase no rx combivent online micardis pharmacy coupons levaquin without a prescription from australia donde comprar cialis generico contrareembolso advair birth control online canada isotretin buy australia what types of lanoxin are there pharmacy buy vermox discount mometasona order by phone suppliers of trial erection packs 2 in us cost of mail shuddha guggulu pharmacy has best price beconase aq kamagra oral jelly how to buy research grade minocin ortho tri cyclen from planned parenthood clomid fast delivery purchase generic flunil cheap snovitra super power uk how to take inderal for anxiety diovan birth control online mexico serevent lawsuit where purchase emoquette over the counter viagra replacement what is beconase aq dipyridamole without prescrip can you buy pharmacy proventil online where to buy apo clopidogrel without a prescription aviane 28 no prescription overnight delivery can zantac 75 get you high comprar cialis 20mg original where to purchase medrol dosepak buy unisom inhaler canada best place to buy dapoxetine in australia rumalaya 40mg pill rx health frumil products mobic express canada famvir 100 review dosage for augmentin for children lowest price zovirax purchase generic actoplus met korean red ginseng capsules royal what is allied health in australia cost of zoloft medication tretinoin cream 0.1 paypal fincar 5mg review prandin generic wikipedia drugs ampicilina lawsuit wellbutrin sr side effects long term mail order elimite online zydis over the counter uk sildenafil dapoxetine can i buy tofranil in canada buy met rx size up bactroban sold over counter brand amoxil canada sale what is levlen tablets suhagra pharmacy order buy speman online from usa use of mebendazole in pregnancy albenza buy no prescription bayer 20 orange pill vytorin us companies only midamor doctors online oristal with no rx online pharmacy compare accutane frumil order online no prescription amazon simple pay vs checkout by amazon avapro tablets uses purchase lexapro overnight delivery alesse where to purchase safe to buy generic xenical from canada is generic calan available in usa comprar keftab online proventil pills sweat purchase ovral l mg buy clomid uk for cheap cheap micardis 20 mg a good web page to buy zyloprim with no script examine the nature of medication errors sildenafil buy uk disulfiramum online mexico why is there a shortage of unisom serophene birth control online mexico can you buy oestrogel lexapro medicine online alli pas cher sildenafil citrate buy without buy alesse 21 online discount high dose colchicine for gout what does a cipro tablet look like wellbutrin and anxiety medications liv 52 delivery london cost of liv 52 oristal buy without where is methotrexate injection buy lansoprazol with no script plavix drug manufacturer quetiapinum no prescription overnight delivery buy uk tablets genuine aciclovir propecia reviews for young men the big red pharmacy in tijuana missed omnicef dose gabapentine order by phone can you buy viagra online in the uk brand viagra for sale online artane pills buy ordering danazol actos online canadian starlix 60 mg tablet ordering ampicillin generic where can i buy viagra plus in canada should i take generic synthroid cozaar 50mg tablet voltaren woldwide shipping cipro tablets for sale finpecia online no prescription raloxifeno order by phone where can i buy lansoprazole how to use benfotiamine how to buy key pred in canada aceon over the couter duphalac mg canadian rx buying erection packs 2 buy anastrozolo without prescription buy motrin online india cheap brand name furosemide what are the side effects of generic zoloft aldactone medication online discount canadian pharmacy yagara buy cheap generic allopurinol drugs half price forzest side effects of zyvox iv haldol sold over counter trimox pills almetec pills online in the india buy erexin v in singapore what is phentermine order januvia online no prescription with a echeck vardenafilum over the counter australia best online pharmacy generic danazol bisoprololi fumaras drug in usa pharmacy coversyl without a transcript membership aurochem pharmaceuticals pvt ltd palghar is there a generic for diovan hct genuine nolvadex best price buy alli slimming pills online female viagra drug in usa pharmacy compazine price best place to buy zitromax in mexico how to buy atorlip 10 online diprolene max dose switching from effexor to effexor xr aristocort canadian online overnight pharmacy norvasc from australia zentel for dogs buy where to buy prednisolona with visa famvir 20mg tab decadron germany retino a cream 0,05 noprescrition needed canada online pharmacy where can i buy paroxetine tablets what is aristocort drugs isoniazid on line in the mexico imitrex 100mg prices non prescription stromectol pharmacy buy pletal in singapore is there a shortage of vasotec hydrea cheap blopress pas cher buy kelnor online overnight delivery betamethasone sodium phosphate tablets buy chloroquine without a script ordering retin a 0,025 bactroban without a perscription buy amaryl australia lasix cheap india pharmacy terramycin pills buy online order alesse online prescription is it safe to buy from an online pharmacy buy asacol tablets buy lariam online amazon buy cheap abana where can i get hytrin pills best place to buy amoxicilina in india order dutasterid uk pharmacy buyers of seroquel canada buy mycelex g from india list of tesco stores selling simvastatina where do i amitriptyline in india purim australia pharmacy american paroxetine viagra substitute over the counter australia prescription atacand over the couter buy trial erection packs 1 lowest price snovitra super power no script cailis tablets can you buy aldactone generic blood discount exelon mg where to buy seroquel online mexico aleve from canada fosamax online forum drugs similar to amoxycillin purchase amlodipinbesilat in us where purchase seroquel mexican pharmacy no prescription arava suhagra 100mg cipla buy zyban pills in the australia generic coversyl in minocycline schizophrenia 2012 prednisone 5mg dose pack dosing pak n save auckland online shopping ampicillin to buy in the uk without a prescription orlistatum drugstore com pricing buy bactroban online no prescription uk fucidin next day no prescription emsam sale online sale of tenormin buy delta cortef online canada anteovin to buy from europe buy finpecia xr without prescription how to buy avapro online lamisil canada online no prescription lotensin canada drug store india pharmacies online that sell bactroban can you only get parlodel on prescription diprolene mg mexico what does clonidine do to you canadian pharmacy floxin coumadin questions buy abilify online usaa order zantac from uk without prescription order otomax tablets purchase provera 10mg online best place to buy avalide in usa where to order antabuse cheapest seroflo to buy lady era reviews for men fucidin pharmacy prices list tizanidinum over the counter drugs what does glucophage xr treat noroxin on line in the india ortho tri cyclen pills online in the mexico danazol online in usa rimadyl dogs 100mg lipothin price donde puedo comprar metformina glucofage amaryl pharmacy order where to get mevacor pct what is suprax antibiotic used for glyset reviews for men coreg from canada without rx lasix canadian online overnight pharmacy how to buy viagra revatio discounted hyzaar medication online apo doxycycline 100mg caps comprar accutane sem receita can you buy obelit in ireland order online discount generic actos buy cipro 5 what is hyzaar ds how januvia is developing in india viagra generico bula micardis online purchase lithium canada head office is mail order erexor safe betnovate lawsuit settlements lipothin canada drug store what is the drug micardis for cheap trial erection packs 1 mg buy roaccutane no prescription delta cortef over the counter india salbumol mexico companies only over counter ginseng kytril non perscription countries can buy trial erection packs 1 online confido with paypal payment orlistatum noprescrition needed usa online pharmacy discount betnovate otc diakof prix en pharmacie en france get skelaxin toronto use hydrochlorothiazide hypertension cheap zenegra 40 mg how much will celebrex cost price of zetia at walmart who is canadian rx online reviews flagyl er next day delivery generic l tryptophan paypal generic lasix buy canada what does astelin nasal spray azelastine hydrochloride suhagra from canada with no prescription alphagan online store can you take imuran daily generic pills for imitrex over the counter drugs similar to lipothin bystolic in usa viagra online canada reviews health canada liv 52 what is the drug remeron for albuterol for sale isoniazid with no subscription buy liv 200 lithium noprescrition needed uk online pharmacy ethionamide medicine online serevent drugs online purchases street price dilantin purchase proscar in uk toradol looking for cheap tindamax no prescription reliable canadian pharmacies forum kwikmed inc cialis super active vs regular cialis purchase mobic in usa klipal codeine order online does the generic plan b pill work buy etabus without prescription amantadine dosage instructions value pharmaceuticals coupon code vasodilan uk online discount sildenafila of canada does alli weight loss capsules work ivenox medication overnight delivery cheap zoloft order can you buy cheap generic alphagan where to buy anafranil ointment buy promethazine online overnight tofranil tablets purchase on line propecia generic available us indian viagra for women zenegra generic australia buy vasodilan online cheap yasmin mogahed depression canadian pharmacy viagra spam purchasing depakote online amoxicillin buy no prescription kamagra shop net jellies zyban price india pyridium canada head office tamoxifen birth control online us can you buy isoptin best place to buy mircette in uk worldwide pharmacy anafranil female cialis over the couter levitra soft comprare donde puedo comprar zyvox unisom next day drowsiness rogaine 2 canada drug store walgreens pharmacy store locator buy drugs without prescriptions buy avapro tablets buy tadacip mg use tizanidinum coupon online craigslist usa search engine buy anacin in australia buy kamagra mastercard viagra soft online usa no prescription oxybutyninum prices cheap zyprexa zydis olanzapine is generic femara available in usa prescription drug metformin side effects coumadin ridge left atrial appendage buy viagra plus online no prescription usa how to get phenergan buy alesse pills in the mexico order tofranil online no presctiption stomach pain from erythromycin rimadyl or metacam for dogs ordering aldactone usa wellbutrin sr from uk estrofem drug class mirapex from usa how to get a prescription for valtrex non persciption ampicillin singulair woldwide shipping nexium packets shortage doxycycline prices cvs vpxl usa sale order cialis super active from canada without prescription trental birth control online canada triamterene paypal where do i glucotrol xl in india purchase generic leukeran probalan online canadian lexapro cheapest rate levitra in usa paxil and pain medications buy tetracycline safe online pharmacy aleve generic mexico buy rumalaya liniment pills online tizanidina sold over counter cheap canadian zyrtec no prescription is moduretic available on line in canada luvox 5mg tablets when to take clomid cycle doctor will generic nexium available my protonix coupons voltaren gel price can i buy kamagra in australia order fluoxetine cats order premarin from desyrel online store all types indinavir pills metronidazol for sale australia can i get ventolin costco pharmacy l tryptophan price treatment chlamydia doxycycline dosage kamagra gold order by phone buy vytorin online thru paypals prazosin overnight uk version of celexa air canada prescription drugs discount celexa mg purchase trial erection packs 3 online no prescription thuoc esomeprazole 20 mg prednisolone patient reviews worldwide pharmacy mircette sustiva for sale what is the generic drug for protonix canada drugs zestril with prescription medicines online bangalore prograf 100mg tablet selegiline patch depression lamisil buy on line what is the lowest healthy percentage of body fat for a male evista price costco can i order revatio no prescription in the usa generic periactin india cheapest trental tablets uk aceon discount no prescription generic diovan no prescription buy amoxicillin without prescriptions uk buy diarex online buy generic zofran with bonus atarax medication dogs buy cheap biaxin where can i get avalide ventolin fast india bupropion pills online in the usa carbozyne on line in the mexico what is strattera 25 mg where can i buy tadacip in canada buy ditropan online from india kamagra oral jelly to buy from europe tadapox tadalafildapoxetine asacol hd dose bupropionum over the counter australia erection packs 2 online mexico lamictal weight gain depression albendazole shortage how much does abilify cost per month can you buy kamagra gold cheap rumalaya liniment to buy prescription astelin nasal spray pharmacy has best price bactrim buy cardizem pills in the australia tofranil for sale uk seroquel for sale lotrisone suppositories buy amsa fast orlistat como se toma can you buy mircette order brand levitra from uk without prescription mirapex discount coupons buy amlodipinbesilat without prescription safe amitriptyline no prescription best place to buy danazol in australia mail order generic grifulvin v ethionamide online orders order fucidin on line india frumil drug in mexico pharmacy canadian online pet pharmacy canada prednisolone tablets and alcohol zoloft pills online in the india where to buy procardia online mexico seroquel from canada without rx nitrofurantoin from uk is fucidin cream prescription only low price ephedraxin uk ordering actoplus met pharmacy voveran 100 dosage trazodone weight gain generic name for epivir hbv how long does ceftin eulexin side effects uk levothyroid no prescription compare prices purchase retin a 0,05 on line in canada isl ev india pharmacies online that sell medrol cystone prices usa buy seroquel online uk genuine eldepryl 100mg aristocort online purchase metoclopramide low dose birth control buy online sumycin generic raloxifeno pas cher maxalt mlt 10 mg kelnor to buy in the uk without a prescription penegra express reviews where do i frusemide in uk discount c ratioph otc cheap singulair 40 mg prilosec no prescription overnight delivery buy beta val pills in the uk praziquantel bilharzia alli weight loss sale quinine malaria history where to buy norvasc drugs online what is the best depression medication for me order crestor from mexico without prescription buy etabus online cheap suppliers of renova in us tegretol dosage forms bentyl online from uk elavil prices costco pharmacy online canada ampicillin australia price depakote er australia is levitra available in singapore peut on acheter du viagra sur internet viagra nz website tegretol online india sominex by mail order gasex tablets dosage best place to buy torsemide online buy citalopram pills in the australia buy eltroxin with a mastercard buy emsam greece is it safe to order coversyl what is a low dose of amitriptyline effects over the counter drugs similar to alavert what does allegra d 24 hour look like otc lioresal in italia online isotretin india natural alternative to lipitor medicine clopidogrelum canada sale flovent order online no prescription c ratioph from australia buy clomid rating discount eurax of canada strattera sales 2011 prednisone dose for asthma treatment where to buy celebrex online uk where can i get orlistatum from order klipal codeine on line usa best site to buy antivert buy vistaril singapore hydroxyzine dosage for alcohol withdrawal lamisil over the counter canada online is there a shortage of anteovin obelit without prescription buy flovent online mexico no prescription levlen fda approved to buy without prescription buy meclizine online india geriforte online from canada generic plendil sales online no prescription uk for elocom