and the actions you performed just before this error.

your request.

admin@emsdetten05.de to inform them of the time this error occurred, misconfiguration and was unable to complete

More information about this error may be available in the server error log.

Internal Server Error

500 Internal Server Error

The server encountered an internal error or

VESTI INFO KANALA
U ČETVRTAK POČINJE SuSAJAM PDF Štampa El. pošta

Sve je spremno za 10. jubilarni Međunarodni i regionalni sajam privrede „SuSajam 2016“. Treća po veličini sajamska manifestacija u Srbiji biće održana od četvrtka, 2. do subote, 4. juna u Hali sportova, dok će deo izložbenog prostora biti postavljen ispred pomenutog objekta. Očekuje se dolazak oko 200 izlagača iz sedam zemalja, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske, Slovenije, Nemačke - grada Berlina i naše zemlje.Više od 50 odsto učesnika činiće preduzeća iz regiona. U RPK ističu da će sajam opravdati svoj moto, a to je da će u najvećoj meri biti predstavljeni proizvodnja hrane i agrar. Prateći program činiće brojne prezentacije, informacije o izvozu i tržišnim kretanjima, promocija zdravstvenih institucija i mnoge druge aktivnosti. Sajmu će prisustvovati i subotički srednjoškolc. Ulaz će za posetioce biti besplatan.

 
TEBLETE PROTIV KOMARACA PDF Štampa El. pošta

Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj , u saradnji sa preduzećem „Oris“ Sombor obaveštava javnost da je po mesnim zajednicama na teritoriji Subotice izvršena podela BTI tableta – biološkog preparata protiv larvi komaraca. Ovaj preparat se koristi za uništavanje larvi komaraca u dvorištima, vlažnim podrumima, septičkim jamama, zapušenim olucima i drugim manjim vodenim površinama. I male površine vode su dovoljne za veliku produkciju komaraca. Zato se građanima preporučuje da preuzmu ove tablete i ubace ih u navedene vodene površine koje se nalaze na parcelama u njihovom vlasništvu. Tablete mogu besplatno preuzeti u sedištima svojih mesnih zajednica, u toku njihovog redovnog radnog vremena. Jedna tableta dovoljna je za 1 m3 vode. BTI tablete su visoko selektivni biocidni proizvod koji deluje samo na larve komaraca. Pored ove mere, u cilju sprečavanja razvoja odraslih komaraca, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju preporučuje i sledeće: pokrivati bazene, prazniti vodu iz saksija, kofa, burića, odbačenih guma i ostalih posuda.

 
BRIGA O ŽIVOTNOJ SREDINI PDF Štampa El. pošta

Udruženje „Protego“ predstavilo je projekat „GIS Subotica – Podizanje kapaciteta za korišćenje geo-prostornih podataka“. Cilj projekta je proširenje kapaciteta zainteresovanih strana sa područija Subotice za korišćenje, prikupljanje i deljenje podataka, promocija, unapređenje saradnje i protok informacija između subjekata čije aktivnosti mogu imati uticaja na životnu sredinu, i informisanost javnosti o stanju i planiranju korišćenja prirodnih resursa. Isti je finansiran od strane lokalne samouprave putem Portal www.suboticagis.rs namenjen je i građanima Subotice koji mogu da dobiju uvid u prostorne i urbanističke planove ili prijave kvar javne rasvete, oštećenja saobraćajne ili kolovozne signalizacije.

 
PREGLED MAŠINA PRED ŽETVU PDF Štampa El. pošta

Iz Vatrogasnog saveza Grada Subotice ističu da 1. juna počinje pregled radnih mašina koje učestvuju u žetvi. Pregled mašina počeće u Šupljaku, dok će se 2. i 3. juna pregled radnih mašina obavljati na zaobilaznom putu, Paliću , Nosi i Hajdukovu. Pregled će se obavljati od 8 do 15 časova.

 
USKORO NOV NAČIN VAĐENJA DOKUMENATA PDF Štampa El. pošta

Od 8. juna sve opštinske i gradske uprave u Srbiji imaju obavezu da počnu primenu tri člana Zakona o upravnom postupku, koja se odnose na razmenu podataka iz službenih evidencija. To će doprineti da građani ostvare značajne uštede samim tim što neće biti u obavezi da dostavljaju dokumenta kao što su, na primer, uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih."Jednošalterski sistem ne znači da vi dođete na jedan univerzalan šalter i sve završite već da dođete na šalter na koji treba da dođete za uslugu koju ste želeli – na primer, ako ste hteli dete da upišete u vrtić, doći ćete u predškolsku ustanovu ili na portal elektronske uprave", objašnjava direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović.Baze podataka nisu kompletirane pa je moguće da pojedini građani neće moći odmah da dobiju željeni dokument. Pojednostavljivanje vađenja dokumenata građanima će doneti ogromno olakšanje.Promena načina rada i organizacije uprave olakšaće rad i službenicima.

 
„RAZLIČITI A ISTI“ PDF Štampa El. pošta

Manifestacija „Različiti, a isti“, u organizaciji Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ i partnerskih ustanova Gerontološkog centra, Školskog centra za slušno oštećena lica sa Domom učenika „Dositej Obradović“ i OISŠ „Žarko Zrenjanin“ biće održana po 12. put sutra na centralnom gradskom Trgu. Učestvovaće preko 150 korisnika pomenutih institucija, koji su pripremili zanimljiv program koji će činiti brojne radionice, muzički i kulturno – umetnički performansi. Manifestaciju će u 11 sati svečano otvoriti državni sekretar Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Nenad Ivanišević.

 
OČEKUJU SE VISOKE KONCENTRACIJE POLENA PDF Štampa El. pošta

Tokom protekle nedelje su u vazduhu zabeležene visoke koncentracije polena borova, trave i koprive koje kod alergičnih osoba mogu izazvati veoma jake alergijske reakcije, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Subotica. Kod ostalih polenskih vrsta nisu zabeležene značajnije promene. Ove nedelje očekuju se visoke koncentracije trava i koprive i umerene do niske koncentracije javora, konoplje, dudova, borova, bokvice, hrasta, kiselice i lipe.

 
SAVETOVANJE ZA MLADE U „SKLADIŠTU“ PDF Štampa El. pošta

U okviru ciklusa KAŽI A sutra će se u Omladinskom klubu Skladiše organizovati individualno besplatno savetovanje za mlade do 30 godina. Savetovanje vodi prof. Marina Balažev, doktorantkinja kognitivne lingvistike i studentkinja transakcione analize, u saradnji sa Fondacijom "Danilo Kiš" Savetovanje se održava svakog utorka u jutarnjim i popodnevnim satima u Omladinskom klubu "Skladište" Fondacije "Danilo Kiš" (Park Ferenca Rajhla 12a, zgrada Jadran, II poluspratispod Dečjeg pozorišta, desno). Termin je potrebno zakazati na telefon: 060 025 1255 ili na mejl: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 
IZVEŠTAJ POLICIJE ZA PROTEKLU NEDELJU PDF Štampa El. pošta

Tokom protekle nedelje na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda. U osam saobraćajnih nezgoda, jedna osoba je zadobila teške telesne povrede i 11 osoba je lakše povređeno, dok je u četiri saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta. U navedenom periodu, policija je podnela 73 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 345 prekršajnih naloga i iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od kojih je za četiri vozača određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti. U toku protekle nedelje, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Subotici imali su 18 intervencija.