VESTI INFO KANALA
SVM ĆE U NOVOJ VLADI IMATI DRŽAVNE SEKRETARE PDF Štampa El. pošta
sreda, 16 april 2014 08:16

SVM ĆE U NOVOJ VLADI IMATI DRŽAVNE SEKRETARE KOJI ĆE SE BAVITI INFRASTRUKTUROM, POLJOPRIVREDOM, PRIVREDOM, SOCIJALNIM PITANJIMA I ZDRAVSTVOM

Savez vojvođanskih Mađara će u novoj vladi imati državne sekretare koji će se baviti infrastrukturom, poljoprivredom, privredom, socijalnim pitanjima i zdravstvom, kaže lider te stranke Ištvan Pastor. Pastor je na konferenciji za novinare u Subotici, sumirajući ishod razgovora sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, rekao da su to ključne oblasti za razvoj države u predstojećem periodu, i dodao da će koalicioni sporazum sa naprednjacima biti potpisan sredinom sledeće nedelje. Istakao je da SVM-u ne želi potpredsedničko ili ministarsko mesto u vladi, iako mu je to bilo ponuđeno u razgovorima sa SNS-om. Kada je reč o ulozi SVM-a u Skupštini Srbije, Pastor je rekao da ta stranka nije zainteresovana za mesto predsednika ili potpredsednika parlamenta, ali je zato zatražila da ima članove u više skupštinskih odbora i potpredsednička mesta u odborima za privredu i evrointegracije.

 
ISPLATU PODSTICAJA U BILJNOJ PROIZVODNJI PDF Štampa El. pošta
sreda, 16 april 2014 08:12

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE POZVALO REGISTROVANE PROIZVOĐAČE DA DOSTAVE ZAHTEVE UPRAVI ZA TREZOR ZA ISPLATU PODSTICAJA U BILJNOJ PROIZVODNJI, OD 01. MAJA DO 30. JUNA Ministarstvo poljoprivrede pozvalo registrovane proizvođače da dostave zahteve Upravi za trezor za isplatu podsticaje u biljnoj proizvodnji od 6.000 dinara po hektaru u periodu od 1. maja do 30. juna. U saopštenju je precizirano da poljoprivrednici, kako bi ostvarili pravo na podsticaje treba da popune dva istovetna zahteva sa podacima koje su uneli u prijavu o produžetku registracije gazdinstva, prenosi Beta. Uprava za agrarna plaćanja i Uprava za trezor su svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dostavile detaljno uputstvo o registraciji gde su navedene i šifre za proizvodnju koje su poljoprivrednici obavezni da upišu u zahtev za ostvarivanje prava na te podsticaje. Ministarstvo poljoprivrede je donelo i Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za gorivo, kao i Pravilinik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za đubrivo. Registrovani poljoprivredni proizvođači će prema tim pravilnicima imati pravo na korišćenje regresa za gorivo i đubrivio ako u periodu od 1. januara do 15. novembra tekuće godine te repromaterijale kupe za radove u poljoprivredi. Registrovano gazdinstvo ima pravo na 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva i 3.000 dinara po hektaru za kupovinu mineralnog đubriva. Regres za kupljeno gorivo odobrava se u visini od 50 dinara po litru kupljenog goriva, a odobrava se i regres u visini od 10 dinara po kilogramu kupljenog đubriva.

 
NA NIS-OVIM PUMPAMA POČELO SNABDEVANJE POLJOPRIVREDNIKA GASNIM ULJEM PDF Štampa El. pošta
sreda, 16 april 2014 08:10

Na benzinskim stanicama NIS–a počelo je snabdevanje poljoprivrednika gasnim uljem , saopšteno je iz ove kompanije. Kako se navodi, u okviru podrške poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji, NIS je obezbedio popust za kupovinu gasnog ulja od tri dinara po litru. Uslov za ostvarivanje ovog popusta je aktivna NIS–ova kartica za poljoprivrednike čije je izdavanje besplatno. Prodaja gasnog ulja je omogućena na 220 benzinskih stanica NIS Petrol–a i GAZPROM–a širom Srbije. Takođe, na svim benzinskim stanicama NIS Petrol–a i GAZPROM–a, već se prodaje evro dizel za poljoprivrednike sa popustom od pet dinara po litru, koji kupci mogu da ostvare uz NIS–ovu specijalizovanu karticu. Potrošači koji još nisu preuzeli svoju karticu za gorivo, treba da popune zahtev koji mogu da preuzmu na kompanijskim benzinskim stanicama ili preko internet stranice NIS–a.

 
OSNOVANA UDRUGA BUNJEVAČKIH HRVATA "DUŽIJANCA" PDF Štampa El. pošta
sreda, 29 januar 2014 12:55

U prostorijama župe sv. Roka u Subotici osnovana Udruga bunjevačkih Hrvata «Dužijanca» a pristupnice su potpisale 33 osobe koje su u proteklih više od dvadeset godina aktivno učestvovale u organizaciji Dužijance . Na osnivačkoj skupštini za predsednika novog udruženja izabran je dr Andrija Anišić župnik župe sv. Roka u Subotici dok je za direktora izabran Marinko Piuković, prošlogodišnji predsednik organizacionog odbora Dužijance odnosno za potpredsednika Lazo Vojnić Hajduk, dugogodišnji član organizacionog odbora Dužijance. Organizacioni odbor , koji će ubuduće birati i imenovati ovo udruženje težište će usmeriti na duhovno religioznu dimenziju koje će biti u nadležnosti Crkve odnosno na kulturološko rekreativnu dimenziju koju će biti u organizaciji HKC «Bunjevačko kolo».

LAST_UPDATED2
 
ODRŽAN DRUGI MEĐUNARODNI STRUČNI SUSRET PREDŠKOLSKIH RADNIKA PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 02 decembar 2013 12:05

U Velikoj većnici Gradske kuće u petak je otvoren Drugi međunarodni stručni susret predškolskih radnika „Praksa u ogledalu - Dujo Runje“ koji Predškolska ustanova (PU) „Naša radost“ organizuje u znak sećanja na preminulog kolegu, pravnika i pedagoga Duju Runje, koji je bio pedagog ove predškolske ustanove i stalni saradnik Ministarstva prosvete. Cilj dvodnevnog stručnog susreta koji je okupio 170 učesnika iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, i Srbije je razmena iskustava i efekata u ostvarivanju zajedničke vizije kvalitetnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Direktor PU „Naša radost” Jašo Šimić je u pozdravnom govoru poželeo dobrodošlicu učesnicima međunarodnog stručnog skupa predškolskih radnika i ugodan boravak u našem gradu. Predškolska ustanova „Naša radost” ima dugu tradiciju negovanja partnerskih odnosa  sa lokalnom zajednicom i vrtićima i institucijama u zemlji, regionu i šire, naglasio je Jašo Šimić, i dodao da on i njegovi saradnici ulažu veliku energiju u nastojanjima da ovu tradiciju očuvaju i da joj udahnu lični pečat, pečat trenutka u kojem živimo.Član Gradskog veća Blaško Stantić je rekao da grad Subotica podržava ovakve skupove koji za cilj imaju stvaranje što boljeg i kvalitetnijeg sistema vaspitanja i obrazovanja.

 
TRANSFERI ODBORNIKA OBESMIŠLJAVAJU IZBORE PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 21 oktobar 2013 15:21

Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da se transferima odbornika i poslanika iz stranke u stranku obesmišljavaju izbori i volja gradjana. Kako piše u Saopštenju URS–a, prelazak pet odbornika Demokratske stranke Srbije, Bunjevačke stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Subotice u odborničku grupu Srpske napredne stranke, vrhunac je trenda koji se u našim skupštinama dešava već duže vreme. "Ovaj problem se može rešiti jedino promenom izbornog sistema", rekla je zamenica predsednika pokrajinskog odbora URS–a Ana Novaković. URS će u narednih mesec dana Skupštini Srbije predati predloge zakona odirektnom izboru gradonačelnika i odbornika, piše u Saopštenju ove političke partije.

 
SKUPŠTINA USVOJILA IZMENE ODLUKE O RADNOM VREMENU UGOSTITELJSKIH, ZANATSKIH I TRGOVINSKIH OBJEKATA PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 21 oktobar 2013 15:18

Skupština grada usvojila je izmene Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objeketa. Odluka, koja je izazvala nezadovoljstvo ugostitelja, pre svega zbog skraćivanja radnog vremena za vikend, doneta je februara ove godine. Usvojenim izmenama radno vreme petkom, subotom i državnim praznicima produžava se za sat vremena, odnosno do dva sata. Izuzetno, takvo radno vreme mogu da imaju i ugostiteljski objekti u stambenim i stambeno–poslovnim zgradama, ako pribave saglasnost stanara i uz odobrenje nadležnog Sekretarijata. Produžava se i radno vreme letnjih bašti. Noćni ili disko barovi mogu da dobiju odobrenje za rad do 4 sata ukoliko se nalaze u zatvorenom prostoru, ako nisu u objektu u kojem se nalaze stambene jedinice i ukoliko nisu upisani kao legalni objekti u katastru nepokretnosti.Uz odobrenje Sekretarijata, objektima brze hrane može se dozvoliti i drugačije radno vreme.

 
, NERADNI DANI BIĆE OD 18. APRILA DO PONEDELJKA 21. APRILA PDF Štampa El. pošta
sreda, 16 april 2014 08:11

ZA USKRŠNJE PRAZNIKE, NERADNI DANI BIĆE OD 18. APRILA DO PONEDELJKA 21. APRILA Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, Uskrs je verski praznik koji se praznuje od Velikog petka do drugog dana Uskrsa. Naime, neradni dani biće od petka 18. aprila do ponedeljka 21. aprila, saopštilo je danas Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. Saglasno Zakonu o državnim praznicima, u Republici Srbiji Praznik rada je državni praznik koji se obeležava 1. i 2. maja - neradni dani su četvrtak i petak, navedeno je u saopštenju.

 
POČELA ISTRAGA U VEZI SA ZLOUPOTREBAMA U POSLOVANJU KONFIDO TIMA IZ SUBOTICE PDF Štampa El. pošta
sreda, 16 april 2014 08:09

U VIŠEM JAVNOM TUŽILAŠTVU POČELA ISTRAGA U VEZI SA ZLOUPOTREBAMA U POSLOVANJU KONFIDO TIMA IZ SUBOTICE U Višem javnom tužilaštvu u Subotici počela je istraga u vezi sa zloupotrebama u poslovanju "Konfido tima" iz Subotice. Istraga je počela saslušanjem 10 oštećenih, a biće nastavljena sutra, prekosutra i 22–og aprila. Željko Kovač uhapšen je 28–og marta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, odnosno da je kao odgovorno lice preduzeća iz Subotice, u drugoj polovini 2013–te, od većeg broja poljoprivrednih proizvođača preuzeo na lager u svoj silos veću količinu kukuruza i pšenice, koju je početkom ove godine bez njihovog ovlašćenja prodao i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 51 milion dinara. Tokom naredna tri saslušanja, očekuje se svedočenje još dvadesetak oštećenih.

 
REIZABRAN ČLAN PRDSEDNIŠTVA – GOJKO RADIĆ PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27 januar 2014 13:37

Na sednici predsedništva Srpske Napredne Stranke , stranke koja je na poslednjim izborima dobila najveću podršku na republičkom nivou odlučeno je da će novi predsednik ostati Aleksandar Vučić. Što se tiče predsedništva za članove su reizabrani članovi koji su ga činili i do sad a jedan od članova predsedništva je odbornik u Skupštini grada Gojko Radić. U narednom periodu saznaće se ko ima podršku "centrale" i na koji način ova informacija može da utiče na razvoj političke situacije u gradu.

LAST_UPDATED2
 
IMPLEMENTACIJA INTERKULTURALNOG OBRAZOVANJA U NASTAVI PDF Štampa El. pošta
sreda, 30 oktobar 2013 16:05

U okviru projekta "Multiplikacija - živeti zajedno" koji realizuje Udruženje građana "Otvorene perspektive" sa mrežom koju čini još osam organizacija civilnog društva iz Vojvodine a uz podršku Fondacije za decu "Pasteloci" iz Švajcarske, Tehnička škola "Ivan Sarić" već jedanaestu godinu učestvuje u programu implementacije interkulturalnog obrazovanja u nastavi. U radionicama učestvuju učenici iz svih subotičkih srednjih škola a cilj uvođenja interkulturalnog obrazovanja u nastavu je pre svega povećanje tolerancije kod učenika i poštovanje različitosti. Ugradnja elemenata interkulturalnosti u stručne predmete u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" bio je izazov za profesore a rezultat uspešnosti savladavanja istog je da će se ogledni časovi naći u priručniku za nastavike koji uvode interkulturalnost u nastavu , a od strane Ministarstva obrazovanja. U okviru projekta učenici svake godine imaju priliku da učestvuju u interkulturalnoj razmeni u Dečjem selu u Trogenu u Švajcarskoj. U nedelju će 20 đaka subotičkih srednjih škola otputovati u Trogen gde će provesti 14 dana sa učenicima iz Moldavije

 
DONETA UREDBA O ENERGETSKI ZAŠTIĆENOM KUPCU PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 21 oktobar 2013 15:20

Vlada Republike Srbije je  na sednici održanoj 14.10.2013. godine, donela Uredbu o energetski zaštićenom kupcu, odnosno ugroženom kupcu toplotne enrgije. Energetski zaštićen kupac, odnosno ugroženi kupac, u smislu ove uredbe je domaćinstvo (pojedinac, porodica), koje živi u jednoj stambenoj jedinici sa jednim mernim mestom na kome se meri potrošnja električne energije, odnosno prirodnog gasa, odnosno isporučuje toplotna energija. Kriterijumi za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca,  odnosno ugroženog kupca  su: ukupan mesečni prihod domaćinstva, broj članova domaćinstva, imovno stanje odnosno ukupna mesečna potrošnja. Uslov za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca, odnosno ugroženog kupca je ostvaren ukupan mesečni prihod i to: do 13. 222,00 dinara za domaćinstva sa jednim članom, do 19. 251,00 dinara za domaćinstva sa dva i tri člana,  do 25. 276,00 dinara za domaćinstva sa četiri i pet članova odnosno  do 31. 786,00 dinara za domaćinstva sa šest i više članova. Postupak za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca, odnosno ugroženog kupca pokreće se podnošenjem zahteva za sticanje statusa nadležnom organu jedinice lokalne samouprave, sem ukoliko lice ne ostvaruje pravo na stalnu novčanu pomoć kada zahtev podnosi Centru za socijalni rad. Uverenje o sticanju statusa energetski zaštićenog kupca, odnosno ugroženog kupca  izdaje se, sa rokom važenja do kraja kalendarske godine.

 
NESTANAK "PTICE SLOMLJENIH KRILA" PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 21 oktobar 2013 15:17

Subotičkoj policiji, u subotu oko 17.00 časova, prijavljen je nestanak bronzanog spomenika ''Ptica slomljenih krila'' postavljenog u spomen parku pored Senćanskog groblja u Subotici.Na mestu događaja, uviđaj su izvršili zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici i pripadnici Policijske uprave u Subotici. Policija intenzivno traga za izvršiocima krivičnih dela, teške krađe i povreda groba, kvalifikovanih od strane zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva.

LAST_UPDATED2
 
OD 23. APRILA DEO ULICE SAVE KOVAČEVIĆA OD ULICA TESLINA DO JOSIPA KRAŠA MENJA POSTOJEĆI REŽIM PDF Štampa El. pošta
sreda, 16 april 2014 08:11

OD 23. APRILA DEO ULICE SAVE KOVAČEVIĆA OD ULICA TESLINA DO JOSIPA KRAŠA MENJA POSTOJEĆI REŽIM SAOBRAĆAJA U ulici Save Kovačevića u Subotici, deo ulice Save Kovačevića, od ulica Teslina do ulice Josipa Kraša, menja se postojeći režim saobraćaja gde se uspostavlja jednosmernost ovog dela ulice Save Kovačevića sa pravcem kretanja saobraćaja od Tesline ulice ka ulici Josipa Kraša. Saobraćajna signalizacija koja reguliše ovu promenu postaviće se dana 23. aprila 2014. godine.

 
SMANJENA PLATA ZA DESET DO 15 ODSTO PDF Štampa El. pošta
petak, 11 april 2014 10:37

ODMAH PO USVAJANJU NOVIH MERA, ONIMA KOJI PLATU PRIMAJU IZ BUDŽETA BIĆE SMANJENA PLATA ZA DESET DO 15 ODSTO

Udar na džep će, odmah po usvajanju novih mera, osetiti oni koji platu primaju iz budžeta. Jer svima će im biti umanjena za deset do 15 odsto. Plate u javnom sektoru biće smanjivane već po formiranju nove vlade. Za razliku od dosadašnjeg modela po kom su solidarnim porezom bile oporezovane samo plate veće od 60.000 dinara, ideja je da ovoga puta zarade budu smanjene svima. Tako bi prosečna plata nastavnika od 43.000 dinara bila niža za bar 4.300, a najviše za 6.450 dinara. Lekar sa 65.000 dinara imao bi manju platu nego do sada, iako mu je obračunavan solidarni porez i to od 5.500 do 8.750 dinara. S druge strane, oni koji su imali plate mnogo veće od proseka, uz linealno smanjivanje zarada moći će da odahnu. Jer, umanjenje zarada biće manje od solidarnog poreza koji se, recimo, odnosio na zarade od 150 ili 200.000 dinara. Tako bi, na primer, predsedniku države novom merom plata bila umanjena za 15.000 dinara, dok je prethodnih meseci plaćao solidarni porez od 20.500 dinara.

 
BUDŽET MANJI ZA MILIJARDU PDF Štampa El. pošta
petak, 13 decembar 2013 07:47

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

Na konferenciji za štampu u Medija pres centru gradonačelnik Jene Maglai najavio je i usvajanje budžeta do kraja decembra kao i stezanje mnogih kaiševa. Kako je istakao budžet će u narednoj godini biti manji za milijardu dinara ali će naterati mnoge institucije i javna preduzeća da racionalnije troše budžetska sredstva.

 
"ŠTA ĆU BITI KAD PORASTEM?" PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 21 oktobar 2013 15:22

Rotaract klub u subotu je za učenike četvrtih razreda Gimnazije "Svetozar Marković", održao akciju pod nazivom "Šta ću biti kad porastem". Akcija se sada već tradicionalno održava osmu godinu zaredom a učenici završnih razreda imali su priliku da od članova Rotaract kluba dobiju odgovore na pitanja, vezana za studije i studentski život. Rotaract klub pored ove akcije učestvuje u akcijama Plodovi humanosti, Da se deca raduju, Samo zdravi zubići su srećni zubići i Korpa solidarnosti. Rotaract klub postoji već 15 godina, broji 10 članova i to osam aktivnih, dva kandidata i tri počasna člana, koji sebe predstavljaju kao mlade i dinamične ljude zainteresovane za pružanje usluga kako na lokalnom tako i na globalnom nivou.

 
U NOVEMBRU SE OČEKUJE RAZMATRANJE NACRTA ZAKONA O JAVNOM INFORMISANJU PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 21 oktobar 2013 15:19

Pomoćnik ministra kulture zadužen za medije Saša Mirković izjavio je da očekuje da Vlada Srbije u novembru razmatra nacrt zakona o javnom informisanju. U intervjuu, Mirković je naveo da su, pored tog zakona, u ovom trenutku za Ministarstvo kulture i informisanja Srbije prioritet javne rasprave o zakonima o elektronskim medijima i o javnim servisima, planirane da traju do kraja meseca. Mirković je rekao i da posle rasprave treba sačekati mišljenje ministarstava i Evropske unije da bi se predlozi našli na sednici Vlade. Mirković je dodao da je vrlo teško davati rokove za izradu zakona o elektronskim medijima i o javnom informisanju, jer to ne zavisi samo od Ministarstva kulture i informisanja već i od drugih učesnika u tom procesu.

LAST_UPDATED2
 


INFO NEKRETNINE

PRODAJA - KUCE in Subotica ( Ref : 452 )
Detail
Selling price : 49 000 €
Living space : 55 m²
Land space : 80 m²
Detail
PRODAJA - KUCE in Subotica ( Ref : 496 )
Detail
Selling price : 73 000 €
Living space : 130 m²
Land space : 200 m²
Detail