VESTI INFO KANALA
OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN STARIH PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 12:04

Medjunarodni dan starih 1. oktobar, danas su na Trgu kod Sunčanog sata obeležiti: Karitas, Gerontološki centar, Crveni krst, Dom zdravlja, Apoteka, Centar za socijalni rad, Zavod za javno zdravlje i Gradsko udruženje penzionera. Posetioci su na štandu Preventivnog centra imali priliku da provere krvni pritisak, nivo šećera u krvi i nivo holesterola. Gradsko udruženje penzionera za svoje članove i zainteresovane građane u HKC Bunjevačko kolo povodom obeležavanja Međunarodnog dana starih organizovalo je sada već tradicionalnu svečanu akademiju u kojem je učestvovalo desetak subotičkih kulturno umetničkih društava i horova.Medjunarodni dan starih se obeležava od 1990–te godine, sa ciljem da se skrene pažnja društva na prava starijih osoba. Srbija je u samom vrhu po broju stanovnika starijih od 65 godina, raste broj starijih od 80 godina, a najveći problemi sa kojima se oni susreću su siromaštvo i usamljenost.

 
SRBIJA NA 78. MESTU PO BRIZI O STARIMA PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 12:03

Na listi zemalja koje se najviše brinu o ekonomskoj sigurnosti i zdravlju starijih od 60 godina, Srbija se nalazi na 78. mestu među 96 rangiranih država sa svih kontinenata. Na čelu rang liste, koju je danas objavila neprofitna organizacija Helpejdž internešenel, sa sedištem u Londonu, nalazi se Norveška, a prate je Švedska, Švajcarska, Kanada i Nemačka. Prilikom sastavljanja liste, praćeno je 13 parametara, a rangirano je samo 96 država sveta, jer ostale nemaju podatke za svaki od kriterijuma. Očekuje se da će broj starih stalno rasti, pa se predviđa da će ih 2050. godine na svetu biti 21 odsto, a u nekim državama, pre svega istočne Evrope, više od 30 odsto. Od država sa prostora bivše Jugoslavije, najbolje je rangirana Slovenija, na 29. mestu, a slede Hrvatska (67), Crna Gora (68) i Srbija (78). Bosna i Hercegovina i Makedonija nisu na listi.

 
RIK PROGLASIO DO SADA 29 IZBORNIH LISTA PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 12:01
Do sada je Republička izborna komisija proglasila 29 izbornih lista za izbore za članove saveta nacionalnih manjina. Najviše lista prijavljeno je za izbore za Bunjevački nacionalni savet, čak sedam, a po četiri liste do sada su prijavljene za Rumunski i Slovački nacionalni savet. Za izbore za Madjarski, Nemački i Romski nacionalni savet do sada su prijavljene po dve liste. Učesnici na ovim izborima liste mogu da predaju do 10. oktobra, dok je rok za prijavljivanje elektora na posrednim izborima istekao 26. septembra. Izbori za savete nacionalnih manjina biće održani 26. oktobra.
 
U TOKU NACIONALNA NEDELJA POSVEĆENA DOJENJU PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 11:59

U toku je 40. nedelja u godini koja je u našoj zemlji izabrana i obeležava se kao Nacionalna nedelja posvećena dojenju. Cilj je da se društvena svest i prednostima dojenja podigne na viši nivo. Isto tako potrebno je podizati nivo društvene svesti o značaju pružanja aktivne podrške porodici. Dobrobit je opšta, pripada celoj zajednicijer se time unapređuje zdravlje i majke i deteta.

 
NACIONALNI KVIZ ZA PODSTICANJE ČITANJA PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 11:57

Gradska biblioteka Subotica svake godine se uključuje u Nacionalni kviz za podsticanje čitanja koji organizuju Knjižnice grada Zagreba s ciljem približavanja knjige mladim čitaocima. Kviz se sprovodi u okviru Meseca hrvatske knjige u bibliotekama za decu i mlade širom Hrvatske, a putem biblioteka, škola i kulturnih društava i za hrvatsku decu u susednim zemljama. U Subotici organizaciju Nacionalnog kviza sprovodi Gradska biblioteka Subotica u školama gde se nastava realizuje na hrvatskom jeziku. Nacionalni kviz za podsticanje čitanja se ove godine sprovodi pod naslovom „Ljubav za početnike". Pravo učestvovanje u Kvizu imaju svi učenici od V do VIII razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Potrebno je rešiti onlajn upitnik, a odnosi se na sledeće knjige: Zvonimir Balog: Ljubav za početnike, Dobriša Cesarić: Tišina i druge pjesme ili Tišina; memoarski zapisi; sabrane pjesme, Luko Paljetak: Miševi i mačke naglavačke i Dragutin Tadijanović: Srebrne svirale. Potrebno je pročitati i odgovoriti na pitanja u vidu zaokruživanja ponuđenih odgovora. Kviz se može po volji rešavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Potrebno je dobro se pripremiti i ispunjavati ga pažljivo jer se odgovori mogu poslati samo jedanput. Kviz se može rešavati sa bilo kojeg računara, no obavezno je navesti ime Gradske biblioteke Subotica kako bi se moglo učestvovati u izvlačenju nagrade za put u Zagreb. Upitnici u kojima nije navedeno ime biblioteke neće biti uključeni u proces izvlačenja pobednika. Rok za slanje upitnika je 27. oktobar. Kao nagrada, dva učenika, učesnika Nacionalnog kviza u Subotici, putovaće u Zagreb na završnu svečanost i dodelu nagrada koja se organizuje 14. novembra tokom Sajma knjiga "INTERLIBER" u Zagrebu. Za ostale učesnike biće podeljeno nekoliko utešnih nagrada.

 
PREZENTOVANO PROJEKTNO REŠENJE ADAPTACIJE, REKONSTRUKCIJE I DOGRADNJE NARODNOG POZORIŠTA PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29 septembar 2014 12:13

Na inicijativu gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, u petak je održana prezentacija projektnog rešenja adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta koje se radi na osnovu izmene projektnog zadatka usvojenog na 15. sednici Skupštine grada, 17. oktobra 2013. godine, u skladu sa Zaključcima Komisije za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici. Radnom sastanku na temu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta prisustvovali su: Aleksandra Fulgosi, pomoćnik ministra kulture za zaštitu kulturnog nasleđa, Vesna Maricki Ostojić, samostalna savetnica u Ministarstvu kulture i informisanja, Milorad Đurić, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje, Nebojša Malenković, v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa saradnicima, Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada Subotice, šefovi odborničkih grupa u Skupštini grada, članovi Komisije za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, direktori drama na srpskom i mađarskom jeziku Narodnog pozorišta i predstavnik firme „Support”, zadužene za nadzor nad projektom. Uz kratko osvrtanje na istorijat projekta i okolnosti koje su ga pratile i isticanje da je jedan od najbrižljivijih zadataka bio kako u jednu ovakvu građevinu utkati sve domete savremenih tehnologija, projektanti sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kome je poverena izmena glavnog projekta, predstavili su izmene i dopune glavnog projekta, projekat scenske tehnike i koncepte enterijera i pristupa enterijeru u pozorištu. Predložena je i dinamika završetka projekata i konačna predaja revidirane projektne dokumentacije. Vršiocima tehničke kontrole na završni pregled i konačnu saglasnost uskoro će se predati Izmene glavnog arhitektonsko građevinskog projekta sa projektima instalacija i scenske tehnike i Glavni projekat spoljašnjeg uređenja, sa otklonjenim do sada datim primedbama tehničke kontrole, dopunjenim, ispravljenim i međusobno sinhronizovanim delovima i fazama projekata. Narednih dana će se, kako je planirano, predati i finalna rekapitulacija predmera i predračuna projektom predviđenih radova, kao i arhitektonski crteži potrebni za izradu tenderske dokumentacije. Finalna predaja dokumentacije – Izmene glavnog arhitektonsko građevinskog projekta sa projektima instalacije i scenske tehnike i Glavni projekat spoljnog uređenja predviđena je za sredinu oktobra, a do 1. novembra 2014. godine trebalo bi da bude predata i kompletna dokumentacija koja se odnosi na Idejni i glavni projekat enterijera i Izvođački projekat fasada. Nakon kompletiranja dokumentacije i ishodovanja izmene građevinske dozvole prema ovoj dokumentaciji, stvoriće se uslovi da se krene u novu fazu realizacije adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u celini.

 
AKTIVNOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA SVETSKOG DANA SRCA PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29 septembar 2014 12:10

Tokom narednih desetak dana Centar za unapređenje zdravlja Doma zdravlja Subotica provešće nekoliko akcija na teriotoriji grada Subotice u kojima će ponuditi besplatne usluge kontrole zdravlja, kao i davanje saveta o zdravijem načinu života i prevenciji kardio vaskularnih oboljenja. U okviru akcije Međunarodnog dana starih Centar za unapređenje zdravlja u saradnji sa Karitasom 1. oktobra održaće akciju povodom ovog dana na Gradskom trgu i to u periodu od 10 do 12 časova. Centar za unapređenje zdravlja 8. oktobra sprovešće akciju promocije zdravlja i kontrole rizika u MZ "Graničar". U ovoj akciji predviđeno je da se meštanima ovog naselja meri krvni pritisak i proverava vrednost šećera i holesterola u krvi. Svim prisutnima lekar će davati savete o zdravim stilovima života. Akcija se održava od 9 do 12 časova.

 
PREDSTAVLJENE CIVILNE ORGANIZACIJE MESTA BAČALMAŠ IZ MAĐARSKE PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29 septembar 2014 12:08

Na poziv Saveza mađarskih civilnih organizacija Vojvodine u Subotici su se tokom vikenda predstavile civilne organizacije mesta Bačalmaš iz Mađarske, fokusirajući na moguću saradnju sa ovdašnjim nevladinim organizacijama. Predsednik Saveza mađarskih civilnih organizacija Vojvodine Zoltan Bereš izjavio je da je civilno društvo u Bačalmašu dobro organizovano i zahvaljujući saradnju sa njima, nevladine organizacije u Vojvodini mogu da učestvuju sa zajednički projektima na konkursima za prekograničnu saradnju. U tom cilju lična poznastva mogu da budu od velike koristi. Započeta saradnja će se nastaviti 2. oktobra, kada će predstavnici civilnih organizacija iz Vojvodine posetiti Bačalmaš.

 
BEZ RESTRIKCIJA STRUJE PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 12:02

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je danas da nisu u planu restrikcije struje i da će u Srbiji biti dovoljno energenata u zimskom periodu. "Vlada Srbije, Ministarstvo rudarstva i energetike i elektroprivredne kompanije imaju različite scenarije kako da obezbede neophodne količine energenata i ni u jednom od njih restrikcije struje ne postoje kao opcija", kazao je Antić novinarima. Proizvodimo dovoljne količine električne energije za ovaj period godine, podigli smo proizvodnju uglja u Kolubari na 65.000 tona dnevno, ispumpavamo i poslednji od četiri kopova koji su bili pod vodom i verujemo da ćemo i njega staviti u funkciju u narednim mesecima", precizirao je on. Antić je kazao da Srbija ima ugovoren uvoz određene količine električne energije za zimski period, po ceni koja je 14 odsto niža od prošlogodišnje.

 
LISTA "ZA MAĐARE NA DRUGI NAČIN" PRIKUPLJA POTPISE PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 12:00

Grupa birača "Za Madjare na drugi način" za izbore za Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine prikuplja danas potpise za listu na čijem je čelu Laslo Fodor, preduzetnik iz Novog Sada. Potpisi se prikupljaju na adresi Matka Vukovica 8/2 do 20h kao i u četvrtak i petak u Uslužnom centru Gradske uprave Subotice u Gradskoj kući između 8,00 i 15,00 časova.Pripadnici mađarske nacionalne zajednice koji žele da podrže ovu listu i program "Za Mađare na drugi način" treba sa sobom da ponesu ličnu kartu. Lista "Za Mađare na drugi način" će se zalagati za: Jednake šanse u ostvarivanju prava za sve Mađare širom Vojvodine, bez obzira na teritorijalnu, stranačku pripadnost, savremeniju kulturnu politiku za mlade, uvođenje rodne ravnopravnosti u sve strategije kao i uvođenje jezika društvene sredine u program nastave i korenitu promenu nastavnog programa srpskog jezika kao nematernjeg. Najvažniji cilj jeste stvaranje kvaltietnih uslova za život za sve vojvođanske Mađare, da bi svoj život ostvarili u zavičaju a ne u dijaspori.

 
AGRARNI BUDŽET NAJMANJE 10 ODSTO OD DRŽAVNOG BUDŽETA PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 11:58

Predstavnici poljoprivrednih preduzeća i agrostručnjaci zatražili su da agrarni budžet bude najmanje 10 odsto državnog budžeta. Oni su na sastanku predstavnika privrede, države i struke, koji organizuju Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije, najviše zamerki imali na način finansiranja poljoprivredne proizvodnje, davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta strancima, ali i niz administrativnih prepreka. Poljoprivrednici predlažu da garancija za kredite bude ugovorena proizvodnja, a pojedini predlažu i osnivanje kriznog fonda ili fonda osiguranja koji bi u vanrednim situacija pomagali najugroženijima. Oni očekuju da se što pre završi zakon o finansiranju primarne proizvodnje i da u njemu bude odredba o uspostavljanju ručnog zaloga, kao i da se osnuje robna berza. Za poljoprivrednike je sporna i visina naknade za plaćanje vodnih doprinosa. Poljoprivrednici smatraju i da je sporno što Srbija nema satelitsko snimanje zasejanih površina, zbog čega se ne zna šta, gde i koliko se seje, pa u statistici razlike u podacima o zasejanim i požnjevenim porvšinama mogu da iznose i po 200 hiljada hektara.

 
PROGRAM ZA OKTOBAR OMLADINSKOG KLUBA "SKLADIŠTE" PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 11:56

U omladinskom klubu Skladište očekuje nas bogat oktobarski program. Tako će se već u petak, 03. oktobra sa početkom u 19 i 30 održati predavanje pod nazivom "Ko sam ja?" . Predavanje će održati Boris Telečki, diplomirani psiholog pri Centru za savetovanje i podršku porodici Centra za socijalni rad Subotica. Tokom predavanja će psiholog Boris Telečki dati odgovore na neka od sledećih pitanja: Ko smo? Kakvi smo? Koliko vredimo u odnosu na druge? Koji faktori utiču na razvoj slike o sebi? Aspekti slike o sebi; povezanost slike o sebi i samopouzdanja; pozitivna ili negativna slika o sebi - od čega zavisi? Slika o sebi i postignuće; Kako slika o sebi utiče na samopoštovanje? Izgradnja i očuvanje pozitivne slike o sebi. Ulaz je slobodan. Već 6. oktobra u ponedeljak u Galeriji Omladinskog kluba "Skladište", sa početkom u 19 sati, biće otvorena Godišnja izložba likovne radionice Medijala Fondacije “Danilo Kiš”. Izložbu će otvoriti akademska vajarka i likovna pedagoškinja Ksenija Radulović. U okviru izložbe će biti predstavljeni radovi polaznika Likovne radionice Medijala, koji su tokom školske 2013/2014. godine prošli kroz sve njene obrazovne faze. Izloženi radovi rađeni su tokom 2014. godine a zastupljene tehnike su crtež, slika, pastel, kombinovana tehnika. Voditelj radionice je likovni pedagog i slikar Goran Vuletić. Radionice se održavaju jednom nedeljno u ateljeu Umetničke radionice „Medijala“ u Subotici. Izložba će biti postavljena do 20. oktobra 2014. godine u Galeriji Omladinskog kluba “Skladište” i biće otvorena za posetioce svakog radnog dana od 8 do 16 časova, kao i za vreme večernjih programa Fondacije. Ulaz na izložbu je slobodan.

 
DESET DANA "PREŽIVLJAVANJA" SA MINIMALCEM U SRBIJI PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29 septembar 2014 12:12

Sa najnižom garantovanom platom od 20.00 dinara tročlana porodica može da preživi deset dana. Jede se malo - i to ono najjeftinije, ali ni tako ne preostane za komunalije. Kupuje se samo ono što je neophodno za opstanak. Najčešće samo hleb i mleko. Ponekad i nekoliko stotina grama mesa. Najjeftinijeg. Tako pazari zaposleni u Srbiji koji kući donose „minimalac".Sa 20.010 dinara, koliko je „teška" minimalna mesečna plata, tročlana porodica može da preživi deset dana! Kada ovu sumu „razvuku" na ceo mesec, domaćinstvima je dnevno na raspolaganju svega oko 650 dinara. A, samo kupovina najosnovnijih namirnica daleko prevazilazi dnevni budžet onih sa najmanjim primanjima. Zato ne čudi podatak da građani Srbije za struju, telefon, grejanje i ostale komunalije duguju milione. Grube računice pokazuju da je za iole pristojan život četvoročlane porodice potrebno više od 1.200 evra mesečno. Ove troškove ne bi moglo da pokrije čak ni šest minimalnih zarada od 20.010 dinara. Prema podacima Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS), prosečnoj srpskoj tročlanoj porodici dnevno je neophodno između 2.000 i 2.500 dinara kako bi podmirila potrebe ishrane i platila račune. O takvom minimumu, skoro 400.000 radnika koji žive na „minimalcu" može samo da sanja, sve i da Socio-ekonomski savet usvoji predlog sindikata i podigne minimalnu cenu rada u Srbiji za nekoliko hiljada dinara. Prema najnovijim podacima, prosečna porodica u Srbiji za kupovinu namirnica izdvaja oko 43 odsto ukupnih mesečnih primanja. Za stan, vodu, struju, gas i ostale energente treba još oko 16 odsto od ukupnih primanja domaćinstva. Telefoniranje, internet i kablovska oduzmu još oko pet odsto prihoda, a prevoz čak osam odsto zarađenog.

 
NEDELJNI IZVEŠTAJ POLICIJSKE UPRAVE PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29 septembar 2014 12:09

U periodu od 22. do 28. septembra 2014. godine na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda. U tri saobraćajne nezgode, jedna osoba je zadobila teške telesne povrede i osam osoba je lakše povređeno, dok je u dve saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta. U toku protekle nedelje, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Subotici imali su 15 intervencija.

 
ZATVOREN 21. MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DECU PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29 septembar 2014 12:02

U petak je svečano na sceni „Jadran“ Narodnog pozorišta uručenjem nagrada zatvoren dvadeset prvi Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici. Grand Prix Festivala za najbolju predstavu u celini dodeljen je predstavi „Boribon i Anipani” u režiji Edine Elinger i izvođenju Budimpeštanskog pozorišta lutaka. Specijalna nagrada za konceptualni i najveći umetnički domet dodeljena je predstavi Kurosolo III "Hatenaši", u režiji Jojičija Nišimure i izvođenju Mijako Kurotani, u izvođenju Pozorišta „Žanr: Siva = groteska s egoističnim predmetima i podaničkim telima”, Tokio, Japan. Nagrada za najbolju režiju dodeljena je Kati Čato za režiju predstave "Lenka" u izvođenju Pozorišta lutaka Bjalistok (Poljska), dok je Nagrada za najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka dodeljena Robertu Smoliku za najbolje tehnološko rešenje lutaka u predstavi "Pekara Mišmaš", Mini teatra Ljubljana. O nagradama je odlučivao petočlani međunarodni žiri sačinjen od istaknutih svetskih pozorišnih umetnika i teatrologa: prof. dr Boris Goldovski (Rusija), prof. dr Marek Vaškijel (Poljska), Ljubivoje Ršumović (Srbija), prof. dr Siniša Jelušić (Crna Gora) i Đerđ Hernjak (Srbija). Festival je počeo 21. septembra, a u takmičarskom programu prikazane su najrelevantnije predstave za decu iz celog sveta. Petnaest predstava iz 13 zemalja Evrope sveta i zemlje domaćina Srbije odigrano je tokom Festivala u okviru takmičarskog programa. Predstave su došle iz Indije, Bugarske, Japana, Crne Gore, Estonije, Poljske, Rumunije, Gruzije, Rusije, Ukrajine, Slovenije, Mađarske i dve iz Srbije: „Ima li deda odelo?“ Pozorišta mladihiz Novog Sada u režiji Emilije Mrdaković i „Dah“ subotičkog Dečjegpozorišta u režiji Veselke Kunćeve.

 
VLADA ODLUČILA- MINIMALNA NETO ZARADA 21.054,00 DINARA PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 12:02

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je Vlada odlučila da minimalna neto zarada u Srbiji iznosi 21.054 dinara i da je to minimum novca ispod koga ne treba da se radi. Prema njegovim rečima, prirodno je da ni poslodavci ni sindikati nisu zadovoljni cenom rada, ali da pošto nisu mogli da se dogovore to je morao da uradi neko treći - država. - U momentu kada smanjujete plate i penzije za blizu 10 odsto, a povećavate za pet odsto najsiromašnijim i najugroženijim, to jasno govori o poziciji ove Vlade, da želi da zaštiti one kojima je zaista najteže i koji su decenijama žrtve pljačkaških privatizacija” - naveo je ministar. Vlada Srbije donela je juče odluku da visina minimalne cene rada u Srbiji u 2015. godini iznosi 121 dinar po radnom času, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje. Ova odluka će, kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju sa medijima, biti primenjivana od 1. januara 2015. godine.

 
KO JE KRIV ZA OGOLJENI BETONSKI SKELET U CENTRU GRADA? PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 11:59
Kabinet Jenea Maglaia, glavnog zagovornika rušenja pozorišta, obavestio je subotičku javnost da je na njegovu inicijativu 26. septembra održana prezentacija projektnog rešenja adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta. Nije jasno, međutim, šta je tu vest, s obzirom da je ovakvih prezentacija otkako su Maglai i njegovi srušili pozorište održano i previše. Rezultat svi vidimo na glavnom gradskom trgu ističe se u saopštenju lokalnog DS-a i navodi da je prava vest, međutim, koju je Jene Maglai bio dužan da podeli sa subotičkom javnošću da radovi na izgradnji pozorišta stoje zbog očitog amaterizma i nesposobnosti gradske vlasti SVM-a, SNS-a i SPS-a. Naime, Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine je još pre više od godinu dana, 18.09.2013., odobrio 85 miliona za nastavak izgradnje. Vlada Vojvodine je u uslovima kad joj republička vlast duguje 30 milijardi, ipak, obezbedila znatna sredstva za nastavak izgradnje zgrade pozorišta. Međutim, zbog nestručno vođene javne nabavke, nedozvoljenih izmena stavki u toku tendera, javna nabavka je poništena, 85 miliona je ostalo neutrošeno, a cele 2014. na pozorištu nije ništa rađeno. Zato i dan danas stoji ogoljeni betonski skelet u srcu grada, da nas svaki dan podseća koliki amaterizam i nesposobnost vlada u zgradi preko puta pozorišta- u Gradskoj kući dodaje se još u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke.
 
IZLOŽBA "PLAVI TRENUTAK" POVODOM EVROPSKOG DANA OSOBA SA AUTIZMOM PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 11:57

U petak, 03. oktobra povodom Evropskog dana osoba sa autizmom u bioskopu Aleksandar Lifka biće otvorena izložba Plavi Trenutak koja sadrži 30 fotografija dece, nastalih tokom boravka u Letnjoj Školi koju je organizovalo Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Subotica u periodu jun-avgust 2014.

 
U TOPLANI PRIPREME ZA GREJNU SEZONU PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 oktobar 2014 11:55

JKP Subotička toplana danas će početi sa pripremama za početak grejne sezone kada će se vršiti funkcionalne probe sistema. Pripreme će se vršiti do 10. oktobra.

 
ADVOKATI NASTAVLJAJU ŠTRAJK PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29 septembar 2014 12:11
Predsednici advokatskih komora u Srbiji konstatovali su da se protest advokata nastavlja, najavivši protestna okupljanja, počev od utorka 30. septembra. Kako se navodi u saopštenju Advokatske komore Srbije sastanak predsednika komora održan je povodom događanja koja su okvalifiovana kao nedopustiv, i u istoriji nezabeležen, udar na nezavisnost, samostalnost i samoregularnost advokature u Srbiji. Osim formiranja Protestnog odbora, koji će biti u stalnom zasedanju, dogovoreno je da sve komore na svojim internet stranicama objavljuju odluke i informacije u vezi sa protestima advokata. U slučaju privođenja advokata, kako se dodaje, odmah će biti obaveštavano celokupno članstvo, sredstva javnog informisanja i organizovana javna okupljanja, dok će se advokati organizovati kako bi pružili materijalnu i drugu pomoć porodici advokata. Predstavnici advokatskih komora će u slučaju hapšenja advokata, kako se navodi, obavestiti sve advokatske komore u regionu i Evropi radi pružanja ponuđene pomoći.
 
REKORDERI PO LAŽNIM BOLOVANJIMA U SRBIJI PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29 septembar 2014 12:09

Srbi su apsolutni rekorderi po broju lažnih bolovanja i izostajanjima s posla, ne samo u regionu već i u Evropi. Ovo je pokazalo najnovije istraživanje Mreže za poslovnu podršku (BSN) predstavljeno menadžerima nemačkih kompanija u našoj zemlji. Nivo odsustvovanja s posla kod nas veći je za 35 odsto nego u zemljama u okruženju (Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Rumunija, Bugarska i Grčka), i za 59 odsto od proseka u zemljama EU.Ispostavilo se da strane kompanije ovde i dalje imaju najveći problem tokom letnjih meseci, kada zaposleni uzimaju lažna bolovanja da bi otišli na selo i obavili sezonske poljske radove. Autori istraživanja zaključili su da, zahvaljujući korupciji i „burazerskim vezama“ u zdravstvu, lekari i dalje masovno daju bolovanja i kad treba i kad ne treba. Tako se izostanci s posla i do mesec dana prepisuju zbog insomnije (nesanice), komplikacija sa akutnom prehladom, stomačnih tegoba, zubobolje...Tek 9,4 odsto ispitanika, pokazalo je ovo istraživanje, efektivno dnevno radi osam sati. Najveći broj njih ne radi duže od pet, a ima i onih koji jedva spoje jedan produktivan čas na poslu. Bezmalo petina koristi pauzu dužu od jedan sat, a tek nešto više od trećine ispunjava sve radne zadatke. Najveći broj anketiranih ima tek polovičan učinak, masa njih odrađuje posao bez interesovanja, a neki i ne kriju da bukvalno izbegavaju radne obaveze. Takođe, trećina traži između šest i 10 puta godišnje slobodan dan mimo godišnjeg odmora, a četvrtina to čini i do 20 puta godišnje! S posla najčešće odsustvuju zaposleni stariji od 50, a odmah za njima „kaskaju“ oni između 35 i 50. Najažurnije su osobe na probnom radu i pripravnici. Kao najčešći razlog nedolaska obično navode bolest deteta ili sopstveni odlazak kod lekara. Na listi opravdanja visoko mesto zauzimaju i privatne administrativne obaveze (odlazak u sud, opštinu, MUP za produženje dokumenata ili vozačke dozvole), bolest drugih članova porodice, selidbe i sahrane.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Sve vesti

INFO NEKRETNINE

PRODAJA - KUCE in Subotica ( Ref : 452 )
Detail
Selling price : 49 000 €
Living space : 55 m²
Land space : 80 m²
Detail
PRODAJA - KUCE in Subotica ( Ref : 496 )
Detail
Selling price : 73 000 €
Living space : 130 m²
Land space : 200 m²
Detail
2312321321312prednisone reviews for bronchitis zovirax generic cheap costs buy diakof tablets online methotrexate reviews ankylosing spondylitis diclofenac sodium 75mg ec tablets wpi 339 quibron-t overnight delivery buy glucophage 100mg online buy sinemet online no prescription united states buy viagra professional tablets us baclofen paypal glycomet to buy in england generic name for pravachol amantadine order generic from duphalac can you buy online order benicar ventolin inhaler fastest shipping costco online pharmacy login best place buy tinidazole buy pariet australia purchase nizoral on line in mexico pd prope discoverer walkthrough 365pills com pharmacy health products moduretic generico lamictal order on web flomist side effects buy baclofen canada cheapest mycelex-g tablets uk where can i get promethazine with codeine cough syrup discount pharmacy no prescription needed prinivil daily use reviews cheapest floxin tablets uk purchase generic benzac birth control pills endep canadian alliance of dance artists bc chapter membership generic lipitor release date in us free coupon for revia vermox 500 mg tablets nizoral online cheap elocon ointment 0.1 w/w mometasone furoate order cafergot overnight generic for valtrex walmart alesse 28 birth control price cheap motilium india proscar 100mg tablet buy mentat ds syrup uk beconase aq cheap viagra samples usa order floxin drugs next day delivery buy cymbalta saroten 50 mg rhinathiol 2 dosage colchicine dosage for gout flare viagra e prozac blogspot buy nitroglycerin online where can i get rosuvastatin buy cheap florinef pills comprehensive list of sulfa drugs baclofen online no prescription overnight cost of lamisil in canada where is chuck norris yahoo zofran dissolvable tablets dosage complications of isoniazid femara banned in india diltiazem discounts order tegretol cheap max daily dose viagra buy anafranil cheap pharmacy online without yasmin birth control cost without insurance buy leukeran boots cholestoplex without a script pomegranate juice health benefits testosterone coumadin dosage forms where is cymbalta metabolized indocin for men sale in uk non generic viagra plus withdrawal from trazodone antidepressant cardizem cost reviews on retino-a cream 0,025 diflucan online consultation cod ponstel roche precio argentina plendil pills drugstore lamictal xr discounts emsam in the uk acheter pas cher venlor buy live fish bait robaxin 750 price ditropan generico italiano genuine reminyl best price what does zyban do to the brain viagra 100mg tablets 4 can you buy entocort online brand levitra generic get fertomid toronto buy allegra from india stromectol usa stieva a forte fincar usa best generic emsam review 1000x ampicillin stock best place to buy entocort cialis sublingual 10 mg cost generic uk paypal beconase aq provera 100mg side effects ramicomp genericon tabletten can i buy zyrtec over the counter buy menosan cardura generic side effects is it illegal to buy drugs from mexico ritalin online uk no prescription hydrea price where to buy lithium ion cells reminyl shelf life desyrel 40mg fertomid western australia medrol pills online in the canada zyprexa online usa no prescription acheter mobicarte en ligne walmart pharmacy toprol xl discount code for prograf acai energy drink costco erection packs 1 overnight cialis professional 100mg buy levlen pill instructions differin with no rx www.foriegncountrythatsellscafergot cheap hydrochlorothiazide india cheap acticin 30g buy flovent cheap non prescription forzest pharmacy which uk site to buy methotrexate generic orlistat levitra tablets 20 mg blopress 16 mg tabletten nebenwirkungen cost of flovent diskus what is prometrium 100mg used for buy liposafe greece comprar celexa pela internet where to buy cheap generic isoptin trazodone order actos price walmart generic provera uk propecia drug coupons generic nexium switzerland redustat 120 mg precio levothroid without a script online sale of accutane order lioresal 120 mg can you buy viagra jellyfish in ireland pharmacy when will generic for aricept be available buy cefixime no prescription fast delivery buy micardis usa vasotec where to get florida benadryl midamor western australia pharmacy mexico kamagra oral jelly bentyl brand positioning good viagra tablets in india how to order xbox live online purchasing viagra professional online erexor from usa pharmacy what is bystolic for painkillers weakest to strongest side effects of zantac in infants online voltaren with no prescription buying atorlip-5 from canada no prescription worldwide pharmacy brand viagra nexium online pill store side effects of lasix pills original viagra online kaufen purchase lisinopril-hctz can buy cefadroxil online para que es la eritromicina de 500 mg us overnight pharmacy reviews fincar 100mg tablet cheap levitra 10mg uk low cost extendaquin cheap penegra 100mg zenegra sale cheap cheapest clomid side effects cycle minomycin paypal cialis discount coupon generic hydrochlorothiazide 12.5 mg sinemet coupon code avodart now guidelines for orlistat use depakote medication online prednisone steroid for back pain buy lisinopril 30 no prescription cardizem pill shortage generic septilin usa pharmacy ayurslim legal in england tetracycline on line buy genuine endep uk where can i purchase purinethol cheap buy alli 120 mg indocin next day font squirrel desyrel discount code for kamagra which uk site to buy periactin valacyclovir price walgreens generic no prescription levitra online singulair 5 mg cost atarax overseas ceftin without prescription medication what is seroquel xl diclofenac patch australia canadian pharmacy phenamax endep for sale online what does generic lexapro cost get levitra super active las vegas where to get pulmicort pct discount canadian pharmacy terramycin diovan.com amaryl over the counter 1mg drugs online cipro canada prescription infant motrin double dose sale feldene what does fluoxetine do to the brain increasing metabolism without exercise best price for real lopid duetact generic wikipedia drugs what does betnovate ointment do amoxil for purchase without a prescription paroxetine for sale online can generic zoloft cause weight gain indian pharmacy ortho tri-cyclen cialis 5mg online canada viagra professional prescription where to buy cheap generic compazine suppliers of asacol in us buy suhagra tablets usa zyprexa 10 mg anxiety buy serevent without rx protonix and plavix what is forzest cost of seroflo without insurance where can i buy xenical diet pills walgreens premarin prices meridia skyrim bug canadian pharmacy risperdal coumadin mg tablet costco pharmacy septilin price skelaxin discount coupons eczema cream betnovate nitrofurantoin delivered to your home finpecia cipla review elimite for sale online suprax generic name is mail order avapro safe buy tadacip xr without prescription cafergot dose canada drug service of kansas can you buy zovirax in ireland aleve medication interactions lexapro buy online with no perscriction is it illegal to order drugs from india import is mail order buspar safe buy viagra online reviews drugs online generic bupron sr extendaquin order canada purchase prilosec 20 mg nexium 40 mg medication adalat without zetia without a prescription viagra and blood pressure long time side effects entocort triamterene 37.5mg hctz 25mg tabs terramycin pas cher italie best place to order ephedraxin in us emsam 40 mg pharmacy promethazine 40 mg dose beconase aq side effects uk buy hong kong online pharmacy exelon pills anxiety attacks panic attacks overnight delivery cytotec do you need rx clomid who is the guy in the cymbalta commercial prozac and weight gain in men sertraline withdrawal depression zocor costco nitroglycerin tablets sale long term side effects of not taking synthroid celexa 100 review furosemide 500 mg rumalaya gel online pharmacy uk clalis baolong buy medrol dose pack online prescription drug like alli allegra generic walmart buy eurax 80 mg online female viagra on line no script hydrochlorothiazide common dosage ventolin from canadian pharmacy get dipyridamole toronto the drugstore uk what is allied health professionals non prescription sarafem pharmacy purchase amitriptyline in mexico best place to buy clomid in usa cheap generic viagra india imitrex manufacturer coupon cheap fluoxetine acheter dvd art yasmina reza cheap cialis pills 20mg bupropion usage orlistat 120 mg price buy himalaya ayurslim capsules 60 capsules is promethazine legal in canada buy lanoxin uk retin a without rx 100mg clomid pcos what drug category is zyban what is the dosage for ventolin inhaler celexa or its generic equivalent paypal buy now button with multiple items mavi umut dershanesi ett cleocin t lotion reviews best place to order clomid online comprar renagel 800 mg plavix drug usage viagra dapoxetine uk isoptin 240 side effects can you altace online buy cheap compare prices compazine dostinex low cost zoloft medicine net cialis lilly vendors on line usa discount prescription drugs from canada viagra order by phone pharmacy zithromax suspension rxlist best site get toprol xl tetracycline rxmed roxithromycin precio mexico viagra and women ranbaxy viagra products on line celebrex drug in mexico pharmacy finax & popz salesforce a s how to use nolvadex for pct buy suhagra lowest price pharmacy mexico cialis jelly does minipress cause weight gain cialis true stories best place buy tenormin can you get glucophage over counter generic for revatio famciclovir famvir cost nootropil 800 mg tabletas indian accutane online prescription atacand tablet sale allegra pharmacies in difference between cozaar generic losartan where can i purchase ralista how to by keftab online topical testosterone cream men venlor lowest price kiss 100 live methocarbamol high blood pressure buy xenical online canada canadian pharmacy erection packs 13 buy finast paypal puedo tomar cialis despues de ingerir alcohol colchicine discount pharmacy buy colcrys canadian pharmacy diovan hct phenergan where to get effects alcohol while taking accutane how to get propecia cheap where can i purchase albenza is mail order prevacid safe where is the secret of crickley hall filmed prednisolone alcohol side effects can you get high off ceftin bupropion depression medicine buying zovirax for dogs generic pariet switzerland types of blood pressure medication and side effects permethrin cats dogs precio de lexapro en mexico amaryl medicine side effects american requip i want to pay some trial erection packs 2 resources for lotensin where can i get some procardia what does the medicine valtrex do buy alli weight loss aid vipro lifescience pvt ltd ahmedabad tadalafil 20 mg dose one stop pharmacy st petersburg fl buy online cytoxan generic buy generic fincar with bonus buy selegiline for dogs sex stamina tablets in pakistan cheap adalat 20 pharmacy what is digoxin for and its side effects buy prednisolone no prescription in uk long term side effects of luvox order cialis jelly on line canada generic pills for cialis soft amaryl 1 mg 30 tablet where to buy mifepristone and misoprostol in malaysia hytrin direct pharmacy online sale of brand levitra hong kong online buy generic asacol bactrim trusted online drug stores in canada cipro maximum daily dosage viagra jelly bonus pills valacyclovir hcl generic vs valtrex cyklokapron online pay paypal where can i get mebendazole over the counter como se usa el nolvadex can you get levitra infant motrin in canada is generic lariam effective overnight pharmacy betnovate medrol now long time side effects azulfidine buy zocor hong kong craigslist new york city classifieds for jobs apartments personals buy cialis with no rx allopurinol canada protonix order online no prescription what is terramycin ointment used for two benadryl pills lowest priced ranitidine best price for real ortho tri-cyclen what is ciprofloxacin used for in cats cardizem combination doxycycline acne treatment length nosipren side effects efectos por dejar de tomar sertralina my liposafe coupons aldara imiquimod reviews where can i purchase epivir-hbv buy silagra usa lady era for purchase premarin overnight purchase revatio cheap voltaren tablets uk we buy alligators buy over the counter fincar online comprar procardia online pain pills online mexico buy minipress online cheap doxycycline hyclate cost increase thyroid medication for dogs overdose paxil cr costo mexico comprar conjunto de panelas tramontina allegra buy coreg from india price increase zanaflex where to buy celexa drugs online nizoral shampoo hair loss side effects online meds without presciption when should phenergan be ordered can you buy brand viagra in ireland online drug is 40mg of lexapro too much walgreens pharmacy san juan puerto rico can you get clomiphene on the nhs hospital pharmacy association canada what is menosan for cheap coversyl plus the online drugstore astelin buy cheap aldactone buy cafergot 5 medication for stress and anxiety relief purchase colchicine canada acquisto tadacip sicuro online low amitriptyline her india ginseng price viagra with no rx buy colchicine online costco opening times uk prednisone online pharmacy uk can i buy vermox over the counter uk zithromax over counter drug dulcolax obloene tablete 5 mg buying amitriptyline for dogs viagra jelly 100mg cheap buy keflex 50 get cardura toronto finast 40 mg dose cheap calander order billig atacand online kaufen januvia annual sale buy viagra in florida depakote tablets price ampicillin mexico no prescription revia 50mg tablets generic trental overnite shipping best place to buy zithromax aldactone uk next day delivery cialis for women online where can i buy brand cialis tablets florida alligator attacks since 1948 what does synthroid tablet look like cialis soft in the uk how to purchase hoodia online what is tofranil pm used for zyban shoppers drug mart amaryl legal us zestril sold over counter cardura from india cialis jelly tablets side effects allopurinol 300mg tablets hytrin generic reviews tulasi legal us coumadin overnight shipping cheap flonase generic name top 10 online cytotec sites viagra ebay uk best online canadian pharmacy review order cardura wanted online review cialis en ligne france where can i get propecia in the uk januvia lawsuit prandin uk buy generic flonase paypal betnovate cream no prescription uk licensed what is rhinocort aqua can you buy exelon over the counter pcos clomid ovulation day clomid serophene infertility triamterene pills what is the difference between ditropan and ditropan xl what is testosterone therapy for women what is the dosage for decadron how much does celebrex cost at walmart generic form of clonidine antabuse australia pharmacy prilosec reviews where to buy mentats fallout new vegas buy imuran in ireland how to buy tricor in london diovan hct mais barato rx express pharmacy searcy ar sale actonel will generic flovent available ordering flagyl on line endep costco mentat ds syrup for sale uk brand viagra pas cher italie lasix bodybuilding tricor patient reviews where to buy quibron-t in canada safely aspirin looking for where can i purchase buspar mobic medication wikipedia cialis buy manufacturer coupons for metformin generic form lanoxin generic revatio safe list canadian generic drug manufacturers ovulation calendar while on clomid cheap canadian arimidex no prescription what does flonase do for your body what is depakote drugs buy wellbutrin sr perth australia what does tenormin do buy vermox in the uk cheap artane free delivery fluconazole tablet boots cicloferon suspension aciclovir online no prescription uk for colchicine can you take mentax daily rocaltrol no prescription compare prices famvir pills drugstore buying xalatan using paypal singulair us sales generic brand for omnicef buy generic viagra in the uk dulcolax for sale australia amaryl tablets online cialis o viagra mejor aciclovir australia aciphex double dose online drugs no prescription canada cheap zyprexa manic depression lisinopril 40mg tab generic pills for shatavari buyinging amitriptyline? buy generic levitra professional online with prescription keflex buy on line benemid prices at costco diclofenac tablets on line to buy levitra without insurance use speman coupon online purchase zithromax in canada effexor reviews sinemet online extendaquin no prescription canada canada order strattera alavert over the counter generic dramamine buy canada actor in cymbalta commercial blood pressure medication side effects itching lincocin con eucalipto precio brand cialis cheap uk mexican pharmacy no prescription amoxil buy frumil water tablets buy celebrex no prescription canadian where can i buy doxycycline zaditor where can i buy it brand name aricept online best price for real phenergan cheap periactin no prescription buy abilify 60 mg buy zovirax quick levaquin cheap india pharmacy can you buy lozol over the counter buy pamelor mg cheap amaryllis bulbs for sale generic lotrisone 100 zaditor to buy from europe buy finpecia 40 where to buy viagra online probalan order online aciphex generic can tenormin get you high prednisone asthma dosage fluconazole buy online uk yasmin overnight delivery over the counter viagra substitute walgreens drugstore xeloda tablets dosage can you buy hfa cheap proventil naprosyn cr 750 mg 10 tablet fiyat how to get lamisil in australia viagra rezeptfrei welches land cost of prednisolone eye drops haldol 100 mg injection acheter du zyban dulcolax rx most reliable place to buy clomid online what is the normal dosage for abilify can i order beconase aq no prescription in the usa buying prescription drugs in the uk mycelex-g dosage instructions zanaflex tablets dosage femara precio mexico buy brand viagra with no rx novolog mix 70/30 price buy leukeran in india online zebeta over counter uk nymphomax lowest price where can i order exelon topamax cheap canada pharmacy bayer 10k 2012 results buy epivir-hbv online cheap best place buy voltaren losartan hydrochlorothiazide erectile dysfunction glycomet 1000mg side effects floxin pill shortage bupropion dosage children decadron in the uk now cvs mail order pharmacy jobs diflucan where can i buy it chemical research nolvadex toprol xl price us lamisil comprare valacyclovir hcl 1 gram tab compare prices vytorin erection pack 1 cout du cialis en pharmacie strattera canadian medications without prescription safe nizoral buy kamagra chewable drug class best price pamelor kamagra gold pharmacy cozaar 50 mg price valtrex cold sores dosage certified canadian pharmacies viagra plus spain over counter what does crestor look like minocycline shop net cost of keppra medication cipla pharma company in india anastrozole pct use minocycline reviews for perioral dermatitis where can i get minomycin buy cheap singulair no prescription what is neurontin 300 mg good for what does the xl mean in toprol xl cialis once a day dosing antivert shortage 2012 buy crestor rosuvastatin buying clozaril from canada no prescription trileptal generic tabletki cialis opinie how long does it take for cymbalta to start working for fibromyalgia cheap glycomet buy online tenormin for discount donde puedo comprar xbox live gold yahoo belize pharmacy cruise port best place buy lioresal pct what is cozaar medication online voveran purchase trazodone lowest price is mail order tretinoin 0,05 safe cheap zyprexa mg cheap glasses without prescriptions tac dung thuoc vgr 100 tretinoin 0,05 cheap vente de cialis au quebec buy viagra over counter south africa order nizoral overnight roxithromycin sandoz 150 mg hinta best price alli pills can you take motrin and cough medicine buy flagyl online from canada Purchase silagra 100 mg real viagra hong kong order prednisolone 5mg tablets where to get parlodel pct can i make danazol prilosec otc shortage zoloft common side effects in men viagra pills boots decadron generico italiano how much is tenormin tablets us online pharmacy no prescription seroquel how many nexium to get high where was the element lithium discovered tomato maxifort non generic aspirin buy live rock cheap proscar propecia dosage comprar brand viagra original pharmacies buy vpxl allopurinol spain dipyridamole overnight what does nitroglycerin do best thyroid medication for dogs aspirin from canada discount canadian pharmacy actonel buy levitra super active 5 buy bactroban 40 fast wellbutrin works what is malaseb spray used for bupron sr discounted sominex shipping overseas tricor with no rx codeine syrup high dosage where could i buy effexor without prescription safe to buy generic augmentin from usa how to order arava online does claritin d make you gain weight ventolin in india viagra para mujer en mexico prazosin australia best sex drive pills for women order glucophage online uk where to buy generic paxil i want to pay some actoplus met cordarone next day shipping generic astelin spray the chepest plavix buy methylprednisolone 4mg dosepak online purchase uroxatral cheap alfuzosin er prezzo del cialis originale levitra us sales online what does seroquel xr do to you celebrex 200mg prospect flagyl with prescription pills cheap dapoxetine online drug mircette with american express does doxycycline 100mg treat acne purchase methotrexate misoprostol cheap kamagra free delivery speman dosage too high canadian pharmacy duphalac how to buy motilium domperidone best place buy voveran sr buy nexium new zealand online buy aricept online uk canadian how to by viagra soft online guide to the canadian family medicine examination ebook buy prednisolone cats uk buy unisom without a prescription from canadian pharmacy compare prices propecia acticin drugstore online buy discount buy flovent in singapore where to get clonidine what types of finax are there daily adalat mirpur cyklokapron buy online ireland order generic motrin buy generic clomid clomiphene online buy arjuna online amazon generic nolvadex good pct took 3 unisom pills where to lasix where to buy proscar online without rx does lexapro have a shelf life where is lapland holidays diltiazem er 240 mg capsules mexican pharmacy no prescription januvia albuterol sulfate inhalation solution uses purchase tretinoin 0,05 lowest price prevacid capsules open liquid amantadine review ordering prescription drugs online forum canada pharmacy 24h cialis products clozaril usa cvs prices trazodone hydrochloride 150 mg tablets plendil 5 mg para que sirve strattera online pharmacy uk floxin company donde puedo comprar altace cialis 100 how do i buy propecia pills what is singulair medicine used for what do antabuse pills look like buy viagra super active online india order lisinopril online in usa snorting percocet 512 best prices prescription buy precose online is there a drug comparative to anacin welcome life ok desi tashan 192 bus route brand name arjuna online diflucan 150 mg buy can you buy sustiva online cheap genuine singulair online clomid pills at walmart what kind of medication is lisinopril cat allergy symptoms nhs lopid film tablet 600 mg 100 tb piracetam buy canada xeloda generic cheap costs furosemide oral tablet 20mg information is levitra available in singapore prescriptions in australia online generic viagra purchase of allegra light blue viagra solumedrol tablets amaryl m forte pilex himalaya + pregnancy discount silagra otc buy shuddha guggulu dispersible aspirin 300 mg tablets shatavari overnight delivery altace side effects cough cleocin women buy benicar generic reviews elocon drugs online purchases online pharmacy uk nitrofurantoin phone in order for diamox risperdal reviews weight gain what is finax used for vente de tadacip au quebec nu-seals aspirin 75mg tablets sale levothroid content validity psychology buy voveran 15mg online tamoxifen online with out prescription dapoxetine priligy side effects propranolol 20 mg/5ml crestor tablets side effects can you get elimite otc chloramphenicol sale cost of pradaxa vs coumadin buy alesse online reviews accutane before and after pictures where purchase procardia ditropan overdose effects lasix canada cost b1 amsterdam viagra what is promethazine codeine syrup quiero comprar minipress where do i paroxetine in usa buy silagra 15mg online anxiety medication for long term use amantadine side effects weight loss most reliable place to buy ventolin online buy arimidex 40 what does actos do comment acheter xenical isoptin 180 sr side effects where can i order fertomid baby benadryl over the counter seroflo 100mg tablet doxycycline side effects doxycycline hyclate zyrtec tablets vs liquid gels seroquel drugs class what drug category is celebrex elavil generic dosage pravachol over counter can you get pregnant while on danazol cheap living room furniture sale rhinocort online bestellen shallaki online pharmacy uk is it safe to buy viagra online yahoo answers over the counter promethazine dm syrup abilify best online non prescription pharmacy lioresal pharmacy order periactin fast mexico levitra no prescription fedex ups rogaine foam for women is levitra available over the counter can you buy nolvadex australia brahmi not generic is cleocin available over the counter non generic aristocort fungsi metronidazole infus strattera where can i buy it best place buy cleocin gel where to buy prograf ointment omnicef where to buy in canada lopressor italiano what does tinidazole treat how to get coreg in australia ordering lexapro india canadian propecia generic minocin acne pills ranitidine with american express prednisone pharmacies cod prescription pletal drugs online purchases buy elavil with no rx ordering cheap levitra online decadron iv dose for nausea get entocort toronto styplon in the uk billig zofran online kaufen zocor generico italiano kamagra gold mg tablet what is liquid dutast albuterol atrovent dosage allegra on line no script difference between zantac and prilosec for babies cheap cyklokapron no prescription buy phenergan online canada aldactone online ordering buspirone generic buspar best price for elocon augmentin without a script best generic torsemide sites purchase lantus cheap where to get zyrtec pct prevacid otc sales rosuvastatin 10 mg uses buy tadalis sx cheap can you buy valtrex in mexico prescription lady era 20 mg generic xenical in usa canada-pharmacy-24h.com diltiazem online meds diltiazem and cold medicine menosan online usa no prescription side effects of siberian ginseng root prilosec uk boots generic suprax canada can you get high off of anafranil is it legal to order viagra online australia micronase online pay paypal low price brafix uk where to get clomid online seroquel lawsuit update 2010 atenolol dosage for cats can you get yasmin in australia buy cialis online with out prescription letrozole buy online where to buy tetracycline for fish prescription brahmi discounts codes florinef generic for brand name wellbutrin no prescription how to order azulfidine amantadine side effects canine generic name for allegra-d 12 hour american ginseng benefits mail-order diclofenac natural water pills cvs cheap augmentin 875-125 mg side effects of norvasc buy diamox sequels usa comprar zyrtec original en madrid where can i get calcium carbonate pills ditropan ud 10 mg kairos buy micardis pills best site to buy revia stromectol to buy from europe omifin side effects albenza shortage 2012 viagra cialis levitra buy online tetracycline manufacturer discontinued discount gasex mg what is the drug maxalt used for healthpoint limited little blue pill doxycycline hyclate 100mg and alcohol content by conran sofa bed buy levitra online with no prescription anafranil by mail order purchase augmentin duo long keflex urinary tract infection buy retin a 0 05 mg best price for real avandamet viagara by mail 24 hours ampicillin canadian online overnight pharmacy buying elavil using paypal is cialis available over the counter in australia can you buy leukeran online noroxin for men sale in uk generic azulfidine no prescription mail order generic grifulvin v can you buy revia online purchase proscar in uk malegra fxt canada overnight delivery mexican pharmacy tijuana pain pills m365 long term side effects of zithromax farmacie online sunny pharma no rx bystolic online amaryl glimepiride 2mg all types fucidin pills cymbalta sale generic uk paypal xenical double dose of sominex my ditropan coupons canada pharmacy exam questions where to inject methotrexate buy cheap prilosec pills bupropion for sale australia american express canada costco card what is benadryl dosage evecare online pay paypal what is the best ed drug for diabetics doxycycline 50 mg tablets risperdal order by phone terremoti live in italia sinequan cost without insurance buy clomid in canada sildenafil online canada tadalifil, 5mg, international abana herbal medicine viagra 24 hr delivery precio viagra farmacia.andorra apcalis sx pills 2 ways healthy weight management plan otc inhaler walgreens celexa fda medication guide buy alligator snapping turtle uk caught cost of metformin australia best price carbozyne benadryl price philippines glucophage sr is there anything over the counter like bentyl no prescription mevacor sale flomax reviews ratings florida dapoxetine side effects of ciprodex in children buy fucidin hong kong flonase medication swiss medico prescription allegra canada zyvox cheap uk calan tablets a doctor;s order is 0.125 g of ampicillin can i make retin-a 0,05 ordering viagra online india generic nitroglycerin tablets are recommended to address which condition buy kytril pills atorlip-20 online usa no prescription cheap zerit desi tashan amrit manthan synthroid medication indocin from usa pharmacy buy rumalaya forte singapore where to buy live fish in london orlistat dosage instructions zocor 10 mg tablets where to buy detrol in canada safely buy aldactone no prescription needed canadian buying zofran from canada no prescription ventolin capsules side effects unisom where can i buy it order procardia canada erectile dysfunction treatment self injection how to use pletal to buy canadian astelin store what does astelin nasal spray do side effects medrol tablets 4mg lisinopril uk online lamisil continuous spray discontinued mail order pharmacy technician jobs telmisartan hydrochlorothiazide canada over the counter version of flomax nizagara online usa where can i buy luvox tablets diflucan pill uk hyzaar 100mg cheep best place to buy zoloft cialis soft online without rx side effects of paxil cr 25 kamagra tablets on line to buy non prescription hytrin pharmacy mircette online uk que es triamcinolone acetonide cream usp 0.1 how to take triamterene generic uk paypal colchicine comprar dostinex portugal viagra soft order online online pharmacy fertomid prograf without a prescription from canada lopressor without a script glucotrol xl medication online promethazine dm dose for children what is lanoxin pills used for levitra bonus pills buy generic lipitor online where to buy actoplus met drugs azithromycin 250mg used for how to purchase levitra professional can you take diabecon daily order lasix without rx canada cialis levitra sales viagra phenergan online store donde puedo comprar eurax where can i buy crestor in canada best place to buy acai juice buy cipro online no prescription united states safest cheapest viagra where to buy viagra that takes mastercard amlodipine 10mg canadian norvasc combivent tablets for sale rumalaya uses medication safe contraceptive pills available in india metformin 500 mg once a day for pcos desyrel canada head office london all personals classifieds craigslist wellbutrin sr from usa pharmacy differin gel or cream buy amaryllis kits is it illegal to order generic prograf what is levothyroxine tablets used for buy albenza from india zetia next day risperdal dosage for children buy nizagara tablets usa buy genuine erythromycin uk order micronase online uk cymbalta buy on line withdrawal from paxil forums can you get high off prinivil finast sublingual dosage what percentage in men does propecia work comprar zithromax espaa aspirin maximum dosage per day zocor uk brand name advair dosage for adults what drug category is protonix mirapex over counter uk seroxat uk price is it illegal to order generic ginseng canadian alliance of student associations address breakouts years after accutane arimidex over the counter australia nizoral canada head office low cost overnight acai protonix no prescription canada buy generic plavix cheap canada online pharmacy tramadol countries where alligators live zetia prescription assistance program kroger pharmacy coupon new prescription india eulexin price benadryl cost walmart can buy rocaltrol online buy xeloda pills online buy zantac online usa naprosyn online legally online pharmacy dilantin speman discount medications cvs pharmacy online shopping pariet shortage rosuvastatin dosage too high buy diclofenac gel in britain nexium dosage medication canada drugs pharmacy cheap zetia trileptal in italia vente de cialis soft au quebec diovan pharmacies doxycycline hyclate shelf life buy revia online no prescription united states international federation of pharmaceutical wholesalers ( ipfw ) canadian meds north buying unisom using paypal celebrex 100mg cheep cheap allinclusive holidays to tenerife order accutane 2 mg natural viagra for women uk buy amoxicillin no rx sumycin wanted online review does benadryl make you gain weight viagra 100mg cheep cialis packungsgrsse tadalafil online paypal skelaxin generic menosan sale low cost benicar imuran film tablet 50 mg 100 tb generic augmentin india erythromycin low cost lipitor generic walmart price half price glycomet doxycycline pills online in the usa how to use cefadroxil tegretol cost in canada zetia cheap uk emsam australia prednisone medication alcohol cialis 20mg filmtabletten rezeptfrei medicine abana himalaya heartcare rx doctors prescription meaning diclofenac over the counter usa finpecia with american express what is atarax used for brafix perth australia acai berry and heart medications lipitor delivery one direction chlamydia from koala bear clomid on the internet medicine astelin nasal spray carbozyne in the uk what are the side effects of coming off plavix purchasing septilin online uk how much will femara cost shallaki cheap price what is aygestin tablets online tinidazole purchase what is the symbol equation for the thermal decomposition of calcium carbonate prednisone no prrescription dipyridamole medication side effects half price sominex buy orlistat online at canada pharmacy buy voltaren 50 mg number of shoppers drug mart stores in canada what does recte agens confido mean detrol costco where to buy testosterone cream over the counter buy calan 20 erectil disfunction pills to buy what is acivir pills tablets how to import vytorin high dose prednisone for ulcerative colitis order kytril augmentin duo forte tablets side effects is it safe to buy abortion pills online mevacor coupons can you buy zestril discount cod viagra online pharmacy 150 mg my antabuse coupons ordering floxin clozaril online purchase do i need a prescription for elocon cardura e10 tds after accutane sun exposure cytotec pills in south africa buy uroxatral capsules nitrofurantoin 50mg tablets information tramadol dosage nhs finasteride stop receding hairline diclofenac sodium gel otc serious side effects of pyridium best place to order cardizem in us trusted online drug stores in canada best exelon prices buy levitra professional greece can you take 1000 mg of robaxin zyloprim no precription pastillas para ereccion prolongada cialis baclofen side effects rx list buy levaquin 100mg online cyklokapron for sale australia how much does tamoxifen cost in canada how to get celebrex renagel no prrescription xanax effects yahoo answers how to order requip motilium no script what drug category is omnicef over the counter claritin d what is crestor medication for valacyclovir dosage for fever blisters cost of mentat ds syrup without insurance what is hyzaar mg used to treat buy evecare without a prescription from canadian pharmacy generic trazodone us wellbutrin medication online capoten online cheap can buy prednisone over counter order generic retin-a 0,05 american revia good viagra the little blue pill buying norvasc in manchester mentat ds syrup tablets online santhosh brahmi price pharmacy that sells diamox levothroid discounts codes how to use urispas decadron drug class topical erythromycin in pregnancy pharmacy online indian ceftin alcohol interaction baclofen cost in canada otc viagra women how to buy combivent buy shuddha guggulu xr without prescription micronase woldwide shipping crestor 10 mg order lexapro 5mg ordering zoloft here in canada accutane purchase online uk ultra low dose aleve prilosec over the counter dosage avapro dosage india canadian pharmacy buspar buy lotensin quick how to use combivent inhaler order plendil 10 mg where to buy viagra in hong kong what is neurontin for accutane with american express what is paroxetine hcl prescribed for can you get depakote over the counter acyclovir cream online no prescription buy mifepristone online order hyzaar pharmacy has best price capoten beat way to order haldol ethionamide uk online australian lithium mining companies phenergan next day shipping elimite cream india wellbutrin sr to buy in the canada without a prescription arimidex next day delivery cytotec use in labor and delivery price of plavix 75 mg generic coumadin warfarin ventolin hfa 90 mcg inhaler uses danazol echeck bactrim ds dosage kids urispas drug classification can order abana online quiero comprar minocycline molecular weight of azithromycin dihydrate clozaril no script order does alli work diet purchase ditropan xl pharmacy buy drugs lithium asacol hd maximum dosage exelon tablets uses best price hytrin what does accutane do to the body zyloprim coupons compare prices cytotec tamoxifen online erection pills for diabetics tadalis sx pill canadian effects of propecia on fetus kamagra gold online bestellen buy bupropion astrailia buy blopress with no rx venda alli internet drug canadian effects chloromycetin official fda information where to bupron sr generic for levaquin 500 mg diflucan one cost how to order amaryl online suhagra canadian online buy calcium carbonate mg online rocaltrol usa high doses of effexor xr what is cytotec tablets used for medrol dose pack during pregnancy how to use dulcolax laxative suppositories genuine shuddha guggulu best price where can i order brand advair diskus zoloft 100 mg overdose how many sominex does it take to overdose kroger pharmacy hyde park cincinnati tadalafil 10mg vs 20mg comprar norvasc original en madrid generic prilosec picture how to order vpxl online is there a drug comparative to atacand ordering liv 52 is there a shortage of prevacid erexin-v canada head office comprar fucidin original what does tetracycline do to your teeth avalide max dose acheter micardis pas cher 1channel ch liquid xeloda review combivent canada sale antivert capsules what is the reversal agent for coumadin what kind of medicine is lisinopril retail pharmacy store fixtures capoten over the counter best price for viagra uk avalide in croatia cardura doxazosin mesylate sublingual viagra online quickest cheap buy benicar online without metformin 1000 mg tablet picture pilex overnight shipping cheap florinef for men in usa is it safe to order desyrel original cialis erkennen canadian pharmacy no prescription valium bt phone number search generic trimox safe where to buy femara uk toradol in italiano are prescriptions needed to buy cialis in canada celexa generic side effects cheap doxycycline 100-mg capsule buy zerit capsules buy genuine chloroquine uk oxytrol uk online buspar canada sale can i use zovirax while pregnant safe cheap viagra sites online xenical prescriptions online brand cialis brand positioning order florinef cheap viagra professional from alesse for sale uk effexor xr with no rx cheap genuine kamagra oral jelly online american cancer society saw palmetto artane canada prescription zebeta from canada caverta 25 side effects buy coreg online overnight delivery buying speman for dogs apcalis sx medication side effects zovirax pill shop discount code common side effects of nexium 40 mg betoptic drug class comments cialis sales generic calcium carbonate usa pharmacy generic avodart no prescription leukeran lawsuit buy retino-a cream 0,05 mg online buy robaxin bulk is it safe to order tulasi what is ponstel 250 mg used for what are the most common side effects of effexor xr prescription drug levaquin 750 furosemide order by phone methotrexate for rheumatoid arthritis medicine what is synthroid for hypothyroid fenofibrate capsules usp bactrim ds non prescription zanaflex bonus pills generic for augmentin side effects levitra canada cheap misoprostol online no prescription viagra sublingual on line no script what is lukol keppra tablet sale better than voveran online masters degree programs pharmacy proscar on line purchase what does effexor xr do to you is it safe to order retino-a cream 0,05 haldol online shipping no prescription omnicef zyrtec coupon code how to get promethazine codeine syrup over the counter donde puedo comprar brand levitra www.noprescriptionneeded.com colchicine uk buy zanaflex in the uk now sarafem canada head office yagara discount medications norvasc recommended dosage does decadron cause weight gain benzac ac 2.5 usage donde puedo comprar zyban banned drugs from india ministry lasuna for dogs buy serophene online overnight anxiety nhs choices vibrox capsules 100mg doxycycline alcohol health canada cozaar omnicef medicine normal minocycline dose for acne methotrexate medication cost 360pills coupon xeloda tablets purchase on line over counter shatavari albendazole tablets dosage xanax erowid american express canada front of the line buy generic pletal how long does it take for cialis 5 mg to kick in what is the difference between losartan and olmesartan where geriforte what is clonidine for children used for how to get nexium cheap what is the generic drug for topamax can i order skelaxin no prescription in the usa generic sinemet cr generic pills for cefixime what does phenergan do to you no rx valtrex online cheap generic colchicine revia tablets purchase on line lamisil dosage for onychomycosis tegretol prices at costco buy finast boots buy lozol online pharmacy what is enalapril for dogs generic from lamisil olanzapine over the counter batrium with prescription post cycle therapy luvox buy lozol 40 viagra patent expiration date pfizer parlodel italiano where do i topamax in india esomeprazole magnesium dihydrate usp buying minocin 500mg cephalexin dosage for dogs naprosyn results forum comprar deltasone original en madrid cheap amitriptyline online pharmacy what is cephalexin used to treat in humans can you order medrol buy nolvadex fast shipping cialis professional pill shortage glucotrol xl with paypal payment viagra jelly suppliers overseas pharmacy drugs online what is elimite maxalt-mlt 10mg price purchasing haldol online uk flagyl dosage in dogs i pill acticin website what is unisom drugs endep lawsuit settlements desyrel best price cheap doxepin online usa buying prescription drugs in mexico 2012 bad side effects of methotrexate viaga from india what is beconase aq can i buy viagra in tijuana mexico keflex 1000 mg schwangerschaft brand advair diskus lowest price how much does generic cozaar cost mircette kariva weight gain what is the dosage for cardizem best generic cytotec sites cost of revia order clomid 25mg over the counter pain pills for toothache lotrisone overnight delivery gif grifulvin where to get paxil for sale generic viagra discreet healthy male viagra generic amaryl cheapest indocin in the uk clomiphene citrate 50mg tablets uses where to buy orlistat online mexico what is 1 guy 1 jar where to buy clonidine in canada safely fosamax over counter drug lowest price bystolic actos alternative medicine what is meclizine drugs non prescription tricor best pharmacy to order atrovent celexa wanted online review buy l-tryptophan mg online over the counter antibiotics for male uti generic viagra sale online ramipril generic for altace branded viagra best uk prices online imuran italiano cipro where to get best site get atorlip-20 lowest priced nolvadex lasix generic release date rogaine before and after results does unisom cause weight gain buy tamoxifen mg online dulcolax come si usa doxycycline genrx 50mg medicamento alli precio where to buy amaryllis plants prices aygestin overnight delivery lamisil no prescription online pharmacy birth control pills plavix how to get off clonidine nexium australia pharmacy buy viagra soft online no prescription uk glucotrol from china original exelon online generic no prescription viagra asacol australia pharmacy best place buy snovitra super power pct discount lipitor online flagyl er dosage for bv voveran sr online meds what is hyaluronic acid serum good for where can i buy alesse online gad anxiety test buy dutasteride hair loss list of tesco stores selling retino-a cream 0,025 bula do remedio prednisona 5 mg zebeta tablets online ttsh pharmacy contact cost of plavix in india propecia in usa cheapest place to buy famvir synthroid vs generic side effects tetracycline mexico no prescription betnovate free shipping minocycline medication information promethazine sale buy hyaluronic acid with paypal ampicillin 500mg combivent no prescription overnight delivery zee tv online desi tashan star plus what types of fucidin are there buy pain medication online no prescription where amitriptyline conditions medication styplon vet skelaxin prescription drug very cheap clomid cialis super active cost prescription tadacip kamagra jelly sale purchase generic fertomid buy remeron online no prescription united states plavix generic release date buy antibiotics online from canada amitriptyline generic equivalent zenegra limited india cuando dejar de tomar sertralina xenical generic cost cialis over the counter singapore sinequan uk brand name lady era no prescription reviews co diovan wiki viagra o cialis cual es mejor how to import toprol xl buy nexium online discount bupron sr cost without insurance how long does it take for seroquel to work purchase proventil lowest price cost of calcium carbonate without insurance combivent rx does estrace cream have a generic brand differin buy citalopram price without insurance where to buy generic estrace cream paxil from india compazine pharmacies lincocin uk brand name buy cafergot inhaler canada buy prevacid pills in the uk phone in order for diovan fincar 5mg hair nootropil mist canada Purchase diflucan 100mg aspirin 300 mg effervescent tablets metronidazole side effects in cats how to import pravachol buy seroflo hong kong 50mcg advair prescription solutions pharmacist jobs flagyl er on line purchase lanoxin no prescription needed cialis generic online pharmacy cardura doxazosin drugs combination ranitidine mail order trileptal dose purchase vermox on line in canada can i order propecia no prescription in the usa digoxin brand generic atarax syrup india long time side effects lukol buying dapoxetine for dogs doxycycline hydrochloride 100mg uses zofran mg canadian rx ciproxin gotas oticas en suspension med cab levlen levitra super active on line for sale no script dudas redustat contiene orlistat efectos secundarios moduretic over counter uk